• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gardijan/Informer.rs

26.08.2018

12:29

TRAŽI SE BOSONOGI BIBLIOTEKAR NA MALDIVIMA: Da li je ovo najbolji posao na svetu?

Ljubav

TRAŽI SE BOSONOGI BIBLIOTEKAR NA MALDIVIMA: Da li je ovo najbolji posao na svetu?

Podeli vest

“Traži se bosonogi bibliofil koji će se prepustiti životu modernog Robinzona Krusoa na luksuznom ostrvskom resortu”, to je ukratko opis posla koji britanski Gardijan naziva “možda i najboljim poslom na svetu”

Filip Blekvel, koji potiče iz porodice bibliotekara, traži kandidata za posao u verovatno najudaljenijoj knjižari na svetu. Smeštena je u sklopu luksuznog resorta Soneva Fushi na Maldivima. 

- Plata je smešno mala, ali prednosti ovog posla su nemerljive. Budući zaposleni može maksimalno da iskoristi potencijal lokacije. Mnogima je to posao iz snova. Da imam 25 godina, sigurno bih se prijavio - rekao je Blekvel za Gardijan. 

Od budućeg zaposlenog se očekuje potpisivanje ugovora na najmanje tri meseca. Za to vreme on mora da vodi zabavan i živopisan blog koji će da dočara “iscrpljujući” život bibliotekara na pustom ostrvu i da se druži sa slavnim ljudima, kako kaže poslodavac. 

Pixabay

Od potencijalnog prodavca očekuje se da strastveno voli knjige i čitanje i da je sposoban da razgovara sa gostima svih generacija, da zabavlja decu pričama i organizuje kurseve kreativnog pisanja za goste. 

- Želimo nekog kreativnog, ali prizemnog i organizovanog, ko zna da inspiriše druge i nekoga ko će možda kod drugih da probudi ljubav prema čitanju - poručio je Blekvel. 

Budući prodavac knjiga živeće kraj ekskluzivnog resorta čiji pesak na plažama opisuju “mekanim poput snega”.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija