• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

05.09.2018

21:48

OVIH PET STVARI OBAVEZNO PONESITE NA PUT: Proverite da li ste sve spakovali!

Ljubav

OVIH PET STVARI OBAVEZNO PONESITE NA PUT: Proverite da li ste sve spakovali!

Podeli vest

Bilo da putujete na planinu, u neku evropsku metropolu ili na more, treba pregledati prtljag i proveriti da li ste poneli ove stvari sa sobom

Septembar je stigao. Leto za neke polako prolazi, a za neke koji tek idu na odmor tek kreće, i pripreme za putovanja su uveliko u toku.

Bilo da putujete na vikend ili na više dana, uvek pri ruci treba da imate nekoliko stvari bez kojih se nijedno putovanje ne može zamisliti.

Kako biste izbegli eventualne neprijatnosti na svom odmoru, obratite pažnju da li ste spakovali:

Pasoš i ostala lična dokumenta? 

Iako na prvi pogled ova stavka deluje banalno, neretko se dešava da upravo zahvaljujući pozitivnoj tremi, usled žurbe zaboravimo ono najvažnije. Nije zgoreg za svaki slučaj posedovati fotokopirana lična dokumenta (kako biste izbegli mukotrpne procese po ambasadama u slučaju eventualnih neprijatnosti poput krađe). Takođe, veoma je važno posedovati međunarodnu polisu osiguranja kako biste mirne glave uživali u svom odmoru. Proverite da li je u zemlji u koju putujete važeća vozačka dozvola, ili je potrebno prikupiti dodatnu dokumentaciju, ako planirate da iznajmljujete automobil za vreme putovanja.

Punjač za mobilni telefon, tablet, laptop ili fotoaparat?

Ne propustite da zabeležite lepe uspomene i da svoje avanture podelite sa najdražima. Za duga putovanja odličan izbor je i eksterna baterija koja vam obezbeđuje nekoliko punjenja telefona, tako da nema bojazni od pražnjenja baterije.

Lekove za hitnu pomoć? 

Obavezno sa sobom ponesite hanzaplast, probiotik kao što je Bulardi, koji reaguje istog trenutka po uzimanju uništavajući štetne bakterije i obnavljajući crevnu mikrofloru. Zatim, lek protiv bolova, sredstvo protiv ujeda komaraca, lek za skidanje povišene telesne temperature. Ukoliko imate potrebe za lekom protiv mučnine tokom putovanja, ne zaboravite da ga imate u svom ručnom prtljagu.

Flašicu vode, slatkiš ili zdrave grickalice? 

Neophodno je uvek imati flašicu vode sa sobom na putovanjima. Duga čekanja na aerodromu, višesatna putovanja autobusom, vozom ili automobilom zahtevaju da hidrirate svoje telo. Nikad se ne zna da li može iskrsnuti neki zastoj ili kvar na putu. Takođe, uz sebe uvek imajte integralni keks, kesicu badema ili neku drugu zdravu grickalicu koja će održavati sitost i normalan rad metabolizma. Duga putovanja izazivaju lučenje adrenalina i zato se nemojte izgladnjivati.

Nešto za razonodu? 

Knjigu, strip, mp3 plejer, enigmatiku? Uvek imajte sa sobom neki vid razonode, koji će vas opustiti i učiniti putovanje ugodnijim.

Ne dozvolite da vas promene lokacija i klime iznenade, i obucite se slojevito za vreme putovanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17