• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer.rs

15.09.2018

15:01

RIBA, ORAŠASTI PLODOVI... Namirnice za jačanje kose!

Ljubav

RIBA, ORAŠASTI PLODOVI... Namirnice za jačanje kose!

Podeli vest

Stručnjaci preporučuju da po povratku sa domora skratite kosu i nahranite je spolja i iznutra. Izaberite preparate - pakovanja ili balzame za oštećene vlasi, a u ishranu obavezno ubacite neke namirnice

Sunce, more i lepa kosa ne idu zajedno. Zato, ako ste se nedavno vratili sa odmora i shvatili da su vam krajevi naglo ispucali, znaćete odgovor zbog čega se to desilo. Stručnjaci preporučuju da odmah po povratku u stvarnost skratite kosu i nahranite je spolja i iznutra. Izaberite preparate - pakovanja ili balzame za oštećene vlasi, a u ishranu obavezno ubacite sledeće namirnice:

Ribu

Losos i skuša će vam pomoći u borbi sa gubitkom kose, ali će vam i svaka druga vrsta ribe nadoknaditi gvožđe koje vlasi čine zdravijim i lepšim.

Orašaste plodove

Orasi, bademi i lešnici su izvor cinka i selena, a to su minerali koji pozitivno utiču na negu i jačanje korena dlake.

Jaja

Proteini su nezamenljivi za zdravlje kose, a jaja obiluju njima. Osim toga, sadrže i biotin koji izgrađuje folikule i čini ih jačim i sjajnijim.

Zeleno povrće

Tamnozeleno povrće, poput spanaća, blitve, kelja i brokolija sadrži gvožđe i kalcijum, a oni su melem za vlasi.

Banane

Ukusno žuto voće je izvor vitamina B koji ubrzava rast kose i utiče na jačanje folikule.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija