• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa.rs

18.09.2018

12:46

NE IGNORIŠITE SVOJA OSEĆANJA! Pet istina koje znaju samo mentalno snažne osobe

Ljubav

NE IGNORIŠITE SVOJA OSEĆANJA! Pet istina koje znaju samo mentalno snažne osobe

Podeli vest

Ejmi Morin je psihoterapeut i licencirani socijalni radnik, a a zahvaljujući svom poslu, upoznala je brojne ljude koji su uspeli da se izbore sa ogromnim izazovima

U knjizi "13 stvari koje mentalno snažne osobe ne čine" Ejmi objašnjava koncept mentalne snage i strategije za izbegavanje negativnog ponašanja: samosažaljevanja, zavisti na uspesima drugih i predugo zadržavanje na prošlosti.

Evo najkraćeg sažetka koji je sačinila sama Ejmi:

1. Mentalna snaga ne ogleda se u strogom ponašanju.

Ako ste mentalno snažni, ne treba da se ponašate kao robot niti da imate strogu spoljašnjost. Važno je samo da se ponašate u skladu sa svojim vrednostima.

2. Zbog mentalne snage ne treba da ignorišete svoje emocije.

Povećanje mentalne snage ne zahteva da potiskujete osećanja. Naprotiv, treba da razvijete duboku svest o njima a zatim da razumete kako ona utiču na vaše misli i ponašanje.

3. Mentalno snažne osobe ne moraju da se oslanjaju samo na sebe.

Mentalna snaga ne znači da razglasite kako vam nikad nije potrebna ničija pomoć niti zaštita. Naprotiv, upravo priznanje da ne znate sve odgovore, da tražite pomoć kad vam je potrebna i da priznajete da vam je potrebna snaga i drugih ludi pokazuje želju da jačate još više.

4. Ako ste mentalno snažni, to ne znači da uvek razmišljate pozitivno.

Posmatranje svega u preterano pozitivnom svetlu može biti isto tako štetno kao i razmišljanje u pretererano negativnim okvirima. Mentalna snaga odlikuje se realističnim i racionalnim razmišljanjem.

5. Razvoj mentalne snage nije inspirisan poterom za srećom.

Mentalna snaga će vam pomoći da budete zadovoljniji u životu, ali to ne znači da treba da se budite svakog dana s idejom da postanete srećni po svaku cenu. Ostvarenje svog punog potencijala, to je ono ka čemu treba da težite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
anadrog

pre 5 godina

Malo je pristup pojednosavljen ,mada uopsteno mozda vazi kao dobar recept osnazivanja mentalnog sklopa. .Posto sam licno slusala savete o previse "ozbiljnom reagovanju na zivotne okolnosti"a zivot je ,ustvari igra mislim da se razmimoilazenja u poimanju "ozbiljan izgled" deo prirode licnosti na koju ne moze mnogo da utice ,osim da se " hrani optimizmom ",sto se u sledecim tackama savetovanja smatra preoblikovanjem realnosti i ne preporucuje se u jacanju.,pa je i u savetima uocena kontradiktornost sto i psihologe i lake moze da zbuni.Osim toga nislim da se preuvelicava covekova smisljena potraga za tom idealizovanom srecom ,vec naprosto ljudi osmisljavaju na svoj nacin i mogucnosti dane .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija