• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

09.10.2018

10:58

SMRDIBUBE OPET NAPADAJU! Evo kako da ih se ZAUVEK REŠITE!

Ljubav

SMRDIBUBE OPET NAPADAJU! Evo kako da ih se ZAUVEK REŠITE!

Podeli vest

Ovi insekati nedeljama opseda Beograd. Prava opsada, Dosadne smrdibube se uvlače u stanove, vozila i odeću, zuje, lete i šire nesnosni miris

Ali, načina da ih se rešite itekako ima. Od prevencije, do odbrane, ovo su metode da ih se otarasite vrlo brzo.

Pokušajte da spoljno svetlo svedete na minimum. Svetlost i toplota privlače ove dosadnjakoviće, koji ne podnose hladnoću, te je možda bolje da svetlo gasite na terasi kada na njoj ne provodite vreme. Ko je već ugradio sijalice koje se aktiviraju na pokret, sigurno će imati manje problema sa smrdibubama.

Ukoliko živite u kući, zgazite nekoliko buba ispred svog doma, kako bi oterali ostale. Miris koji je nama nesnosan zapravo je signal za druge pripadnike te vrste da se ne pribiližavaju opasnosti i odlete dalje. Izbegnite da smrad unesete u svoju kuću, tako što će te insekte prektiri papirom pre nego što ih zgazite.

Smrdibube odbija i miris belog luka i nane, te razmislite da ovaj začin dodate svojim jelima ili da izaberete čaj od mente kao svoj omiljeni jesenji napitak.

INVAZIJA SMRDIBUBA! Srbiji ponovo preti pederus, ALI I BUBE "KLINTONKE"!

Takođe im se ne dopada "aroma" omekšivača. Manje su šanse da vas ovi neželjeni gosti posećuju ako na terasi ili kraj prozora ostavite veš da se suši. Ukoliko veš sušite u dvorištu ili mašini, drugi način je da pri pranju prozore jednom protrljate i omekšivačem.

Popravite sve labave slavine kako bi izbegli stvaranje vlage koja privlači bube.

Poprskajte insekticidom svoje spoljne zidove. Ako to radite sami, pratite uputstva koja vam daju u radnji ili na proizvodu. Drugi način je da prosto unajmite ekipu koja se bavi dezinsekcijom.

Napravite zamke za smrdibube. Ove napasti privlači svetlost, vlaga i žuta boja. Ukoliko postavite žuti papir ili neki drugi materijal na terasi ili u dvorišu, skupićete ih sve na jedno mesto, odakle možete da ih jednostavno usisate ili sve zajedno bacite u WC šolju. Druga varijanta je da u posudu sipate oko 2.5 litra vode i jednu kašičicu deterdženta. Posudu stavite ispod izvora svetlost. Bube će same doći i udaviti se u tečnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija