• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/Informer.rs

19.11.2018

09:26

(VIDEO) DA LI LAJE? Neobično stvorenje nalik na hibrid psa i pauka pronađeno u prašumi!

Ljubav

(VIDEO) DA LI LAJE? Neobično stvorenje nalik na hibrid psa i pauka pronađeno u prašumi!

Podeli vest

Poznato po nazivu Metagryne bicolumnata, čudno stvorenje koje podseća na hibrid psa i pauka snimio je Andreas Kej 2017. godine, piše američki Njuzvik...

Međutim, ono je prvi put naučno opisano 1959. godine od strane nemačkog zoologa Karla Fridriha Rovera. 

Zumirane fotografije prikazuju životinju koja izgleda opasno ovako uvećano, međutim ona je toliko mala da može da stane na nokat vašeg palca. 

Stvorenje bizarnog izgleda, poseduje veliku glavu koja podseća na glavu crnog psa, sa velikim ušima. Ipak, reč je o odbrambenom mehanizmu, te svojim izgledom može da prevari predatore da je veći nego što jeste. 

Osim toga, stvorenje takođe poseduje dve ispupčene male žute mrlje, koje su pogodno postavljene kako bi izgledale kao oči na licu. Međutim, prave oči se nalaze mnogo niže na telu. 

Iako bizarno stvorenje ima osam nogu, baš kao pauk, ono zapravo pripada redovima životinja poznatih kao kosci – zglavkari koje podsećaju na paukove, a prepoznatljivi su po veoma dugim i tankim ngama - u prirodi ima više od 6.650 poznatih vrsta širom sveta. 

Oni nemaju žlezde, pa samim tim nemaju otrov. Neki imaju defanzivni sekret koji bi mogao da bude otrovan za male životinje.. 

Ova vrsta kosca postoji oko 400 miliona godina i živela je čak i pre dinosaurusa.

POGLEDAJTE VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija