• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

10.12.2018

12:55

(FOTO) PAS HEROJ! Nekoliko puta spasao život svojoj vlasnici, bolji od skenera!

Ljubav

(FOTO) PAS HEROJ! Nekoliko puta spasao život svojoj vlasnici, bolji od skenera!

Podeli vest

Bivša službenica u jednom sudu Stefani Herfel (52) uverena je da joj je njen kućni ljubimac sibirski haski spasao život. Ona tvrdi da je njen pas uspeo da joj nanjuši rak

- Dugujem svoj život tom psu. Nikada nije pogrešila, ona je od Boga dar - rekla je Herfelova. 

Njen haski je prvi put uspeo da joj pomogne davne 2013. godine. 

- Jednog dana je stavila njušku na moj donji stomak i toliko me je dugo njuškala da sam pomislila da sam nešto prosula po sebi. Čak tri puta je to ponovila, a onda je otrčala i sakrila se od mene - rekla je ona. 

(VIDEO) RADOZNALI DABROVI UŠETALI U PRODAVNICU, a pazarili nisu!



Tada je odlučila da ode kod ginekologa i dobila je ideju zašto ju je pas tako njuškao. 

Lekar joj je rekao da ima cistu na jajnicima, te joj prepisao lekove protiv bolova. Međutim, kada se vratila kući sa lekovima, njen pas je nastavio čudno da se ponaša. Pas je bežao nje, čak je jednom otišao u njen ormar i opet se sakrio. Nekoliko nedelja kasnije vratila se kod lekara na još jedan pregled, a doktor je kontatovao da ima rak jajnika.

- Bilo je jezivo videti je koliko je bila uplašena. Zbog toga sam zakazala još jedan pregled. Rezultati su me šokirali - rekla je Herfelova. 

Nakon što se podvrgnula zahvatu potpune histerektomije (odstranjivanja reproduktivnih organa), uklanjanju karcinomom zahvaćene slezine i hemioterapiji, mislila je da je bolest iza nje. Sve dok joj se jednog dana 2015, a onda na isti način 2016. Sijera nije približila, ponjušila je kao i prvi put i sklupčala se na podu ormara. Testovi su kasnije pokazali da se rak vratio u oba slučaja, prenosi Allthatinteresting. 

IMATE PSA? Varljiva zaraza napada njušku



Danas zdrava Stefani veruje da danas ne bi bila živa da nije bilo njene ljubimice Sijere. 

Stefanin lekar, dr Dejvid Kušner, joj je objasnio da to što je Sijera uspela da nanjuši njen rak nije ništa nemoguće, jer psi mogu da otkriju rak sa 98 odsto tačnosti. A da je to tako Sijera je pokazala i kad je Stefani u posetu jednom prilikom došla prijateljica koja je takođe bolovala od raka jajnika.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija