• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

30.12.2018

17:32

(FOTO) BAJKA ZA STOLOM: Kako ukrasiti prazničnu trpezu?

Ljubav

(FOTO) BAJKA ZA STOLOM: Kako ukrasiti prazničnu trpezu?

Podeli vest

Novogodišnji praznici su vreme kada se svi trudimo da što lepše ukrasimo dom. Međutim, neretko se dešava da trpezarijski sto ne dobije pažnju kakvu zaslužuje, mada je njegovo dekorisanje jednako bitno kao i hrana koju ćemo poslužiti

Izdvojte malo vremena i ukrasite ga upotpunjujući tako prazničnu atmosferu. Sve što vam je potrebno jeste malo mašte i pridržavanje nekih osnovnih pravila dekorisanja.

Dve-tri boje

Kod ukrašavanja praznične trpeze treba krenuti od boje koja će dominirati, a koja bi trebalo da se slaže sa ostatkom dekorisanog doma. Klasičan izbor je crvena u kombinaciji sa zlatnim ili zelenim detaljima, koja daje osećaj topline i ušuškanosti. Za više glamura i sjaja birajte zlatnu i srebrnu (kombinujte ih slobodno), a za dozu šika i elegancije mogu da posluže ljubičasta, plava ili pink u kombinaciji sa neutralnim bojama poput bele, bež, srebrne ili zlatne. Pazite da ne preterate i držite se pravila da su tri boje u enterijeru - i optimalne i maksimum.

Foto: Shutterstock

Nakon što ste odabrali boju, na red dolazi izbor stolnjaka, tanjira i salveta. Bilo da su jednobojni, šareni ili sa novogodišnjim motivima, pazite da se koloritno i stilski slažu sa ostalom dekoracijom. Stolnjak može tradicionalno da pokriva ceo sto, dok se za moderniji izgled preporučuju nadstolnjaci. Ukoliko niste ljubitelj stolnjaka, izaberite neki od dekoravinih podmetača.

Foto: Shutterstock

Da zazvecka

Ukoliko imate escajg koji ne koristite često, onda su novogodišnji praznici idealna prilika da ga iskoristite. U slučaju da ga nemate dovoljno, pomešajte ga sa onim svakodnevnim. Ako pak nemate poseban, svečani escajg, onaj svakodnevni možete ukrasiti dekorativnom trakom ili mašnom.

Foto: Shutterstock

Uz escajg, iskoristite i kristalne čaše (ukoliko ih imate) ili možda čaše sa novogodišnjim motivima, koje vam tokom ostatka godine samo skupljaju prašinu. Čak i one svakodnevne sa malo trake, šljokica ili isprskane sprejom doprineće novogodišnjoj čaroliji.

Foto: Shutterstock

Na sredinu tanjira obavezno stavite salvete, a umesto da ih samo poređate, ukrasite ih prstenom za salvete, ukrasnom trakom ili mašnom.

Sva čula

Ne zaboravite one divne mirise borovih grančica, štapića vanile ili cimeta, ruzmarina... koji upotpunjuju taj praznični osećaj, a njih možete da iskoristite u dekoraciji stola tako što ćete ih uvezati ukrasnom trakom sa salvetom ili escajgom.

Foto: Shutterstock

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija