• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Pas

30.01.2019

09:37

RECEPTI: Tri zdrave poslastice za pse

Ljubav

RECEPTI: Tri zdrave poslastice za pse

Podeli vest

Vaši psi će obožavati ove niskokalorične zalogaje, a u skladu s njihovim ukusom možete izabrati one sa džigericom, sirom ili lososom. Ili sve tri, što da ne, ako vaša kuca nije probirljivica

KNEDLICE SA DŽIGERICOM

Sastojci: dve i po šoljice ražanog brašna (najbolje organskog), 150 grama pileće džigerice, dve kašike sitno seckanog peršuna, tri i po kašike suncokretovog ulja, pola šoljice vode.

Pribor: šerpa, mikser.

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u pleh stavite papir ze pečenje. Pileću džigericu kuvajte oko petnaestak minuta I, kada je skuvana, sklonite je sa šporeta i ostavite da se ohladi. Prelijte džigericu vodom i ispasirajte. U posudu sipajte ražano brašno, dodajte isitnjenu džigericu (pire), peršun i ulje i umešajte najpre varjačom, a potom i mikserom da se smesa sjedini. Rukama oblikujte testo i odvajajte manju parčad i oblikujte ih rukama u kuglice. Pecite oko 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.

Foto: Shutterstock

Savet +

Umesto vode možete koristiti i pileći bujon (supu).

ZALOGAJI S VOĆEM I SIROM

Sastojci: tri šoljice pšeničnog brašna, dve šoljice ovsenih mekinja, šoljica švapskog sira (sremskog, neslanog), jedna sveža kruška, kašika cimeta, pola šoljice vode.

Pribor: oklagija, modle za testo u obliku koskica (ili po želji).

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u pleh stavite papir ze pečenje. Pomešajte u činiji najpre brašno, mekinje i sir. Ispasirajte krušku i dodajte vodu. Potom u činiju dodajte ispasiranu krušku i cimet. Umutite smesu varjačom, rukom ili mikserom. Oblikujte lopticu od testa i oklagijom ga razvucite u pravougaonik debljine oko centimetar. Modlama izdvojte komadiće (zalogaje), složite ih u pleh na papir za pečenje i pecite u rerni oko 20 minuta.

Savet +

Umesto kruške možete staviti šargarepu.

KOLAČIĆI S LOSOSOM

Sastojci: dve i po šoljice pšeničnog brašna, dve trećine šoljice ovsenih pahuljica, 220 grama sirovog fileta lososa, jedno jaje, tri i po kašike suncokretovog ulja, pola šoljice vode.

Pribor: mikser, šerpa, oklagija, modla za testo u obliku ribica (ili po želji).

Priprema: Zagrejte rernu na 150 stepeni, a u pleh stavite papir ze pečenje. Kuvajte file lososa petnaestak minuta i potom ga ostavite da se ohladi. Ispasirajte lososa i umešajte u pire s vodom. U činiju sipajte brašno i ovsene pahuljice, a potom dodajte pire lososa, jaje i ulje. Umutite sve u kompaktnu i glatku smesu mikserom. Testo oklagijom razvucite u pravougaonik debljine oko centimetar. Modlom izdvojte zalogaje, složite ih u pleh na papir za pečenje i pecite u rerni oko 20 minuta.

Savet +

Losos je poprilično skup, ali uvek možete koristiti i tunu iz konzerve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija