• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.03.2019

09:29

FEJSBUK ZAPOČEO BORBU PROTIV ANTIVAKCINAŠA! Zabranjene reklame koje se suprotstavljaju redovnom vakcinisanju

Ljubav

FEJSBUK ZAPOČEO BORBU PROTIV ANTIVAKCINAŠA! Zabranjene reklame koje se suprotstavljaju redovnom vakcinisanju

Podeli vest

Posle Jutjuba reagovao i Fejsbuk u borbi protiv antivakcinaša

Fejsbuk se pridružio borbi protiv onih koji propagiraju antivakcinaške stavove. Svi sadržaji koji imaju veze sa reklamiranjem i uzdizanjem stavova koji su suprotstavljeni vakcinisanju biće uklonjen.

Nedelju dana nakon što je Jutjub odlučio da ukloni reklame koje podržavaju antivakcinaške stavove, sličan potez povukao je i Fejsbuk.

Naime, u Fejsbuku su takođe krenuli u borbu protiv onih koji zagovaraju izbegavanje vakcinisanja dece. Na službenom blogu objavili su promenu poslovne politike kojom će dezinformacije i štetne sadržaje koji se šire Fejsbukom, a tiču se antivakcinaškog trenda, pokušati da svedu na najmanju moguću meru, a opet bez cenzure slobodnog izražavanja.

Foto: AP/Photo

Umanjiće značaj stranica i grupa koje podstiču ovakve ideje, pa će se one mnogo ređe viđati u preporukama, News Feed-u i rezultatima pretrage.

Antivakcinaški oglasi biće zabranjeni, a reklame neće moci da se prikazuju ni ciljnoj grupi ljudi koji se predstavljaju kao antivakcinaši - takva segmentacija je takođe ukinuta.

Nalozi koji, uprkos tome, postavljaju oglase protiv vakcinisanja dece bice izbrisani.

Sadržaj koji se protivi vakcinisanju dece bice na sličan način uklonjen i s Instagrama, a ljudima koji pretražuju informacije o antivakcinaškom pokretu biće ponuden edukativni sadržaj. On bi trebalo da im skrene pažnju na naučne činjenice.

- Potpuno smo posvećeni sigurnosti naše zajednice i nastavićemo da radimo na tome - poručuju ovom prilikom iz Fejsbuka.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laz

pre 5 godina

Udruzena nacisticka banda koju predvode Soros, Bil Gejts i njihov pionir koji vodi Fejsbuk. Zlo koje svakodnevno nanose ljudima na ovoj planeti broji se u hiljadama dnevno. I ptice na grani znaju da njihovim vakcinama i GMO hranom koje namecu drzavama ubijaju i razboljevaju ljude. O tome je sam Bil Gejts govorio a vi i dalje kaznjavajte ljude koji ne pristaju na vakcine kojima se ne zna sadrzaj a stizu u kutijama koje niko ne proverava. Ovde se ne radi o odbijanju vakcine vec o tome da se narod zastiti proverenim medikamentima koji ne truju decu a ne dolaze od mafije koja trguje lekovima i zaradjuje na bolesti i smrti. Svako ko staje na njihovu stranu podrzava ubijanje nase dece i naroda. Zapitajte se sta radite.

Rade

pre 5 godina

Pare, i veliki brat,uskoro će nam zabraniti sve osim da kažemo da smo robovi

Zoran

pre 5 godina

Zašto LAŽETE YouTube ima na hiljade upozorenja da je opasno vakcinisati decu ?

Miro

pre 5 godina

Лажу јер је то једино у чему су добри.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija