Shutterstock

12:55 Lifestyle 0

Magazin Mačka | 19. 03. 2019.

IMATE MAČKU? Napravite joj ukusne poslastice

Dok pripremate hranu za svoje ukućane, odvojte malo vremena da obradujete i svoje ljubimce

Namirnice nabavite kod prodavaca na pijaci za koje provereno znate da imaju zdrave i organske proizvode, ili potražite one sa oznakom „organsko” u supermarketima ili prodavnicama zdrave hrane. Evo naših predloga za predstojeće praznike:

Poslastice sa organskom piletinom

Sastojci: pola šolje organskog integralnog brašna, pola šolje nemasnog mleka u prahu, pola šolje kuvane i sitno iseckane organske piletine (belo meso), kašika maslinovog ulja, jedno umućeno organsko jaje, četvrtina šolje vode, kašika sitno iseckane mačje trave (ketnipa).

Shutterstock

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni i nauljite papir za pečenje, koji ćete staviti u veći pleh. U činiji umešajte brašno, mleko u prahu i piletinu. Potom dodajte vodu, ulje, jaje i ketnip. Mešajte varjačom (ili mikserom) dok ne dobijete kompaktno testo. Odvojte komadiće testa rukom, kašičicom ili ih oblikujte modlom, pritisnite ih prstom da ih spljoštite i slažite na papir za pečenje u plehu. Poslastice se peku oko desetak minuta, a onda ih izvadite iz rerne, okrenite na drugu stranu i pecite još deset minuta dok ne dobiju zlatnobraon boju. Ohladite ih i poslužite vašoj mački, a ostatak čuvajte u vakuumiranoj posudi ili kesi.

Zalogaji s piletinom i brusnicom

Vreme pripreme: 20 minuta

Pečenje: 15 minuta

Sastojci za količinu od 200 zalogaja: puna šolja valjanog ovsa, tri kašike suvih organskih brusnica bez šećera, oko 150 grama sitno seckane neslane kuvane piletine, tri i po kašike maslinovog ulja, puna kašika sušene mačje trave (ketnipa), jedno veliko jaje.

Priprema: Stavite ovas u mikser i miksujte dok ne dobijete brašno. Dodajte potom brusnice i dobro umiksujte dok se sastojci potpuno ne sjedine. Potom u mikser dodajte i ostale sastojke. Prespite smesu u činiju. Zagrejte rernu na 180 stepeni i nauljite papir za pečenje koji ćete staviti u pleh. Izdvojite iz smese (testa) zalogaje i potom ih pritisnite prstom da ih malo spljoštite. Složite zalogaje na papir za pečenje u pleh. Pecite između 15 i 17 minuta. Kada se potpuno ohlade, dajte ih svom ljubimcu, a ostatak poslastica možete čuvati pet dana u vakuumiranoj posudi ili kesi.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]