• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Živković

25.03.2019

13:59

NEŽNE BOJE SU UVEK SEKSI! Poznati vizažista otkriva tajne svog umeća!

Ljubav

NEŽNE BOJE SU UVEK SEKSI! Poznati vizažista otkriva tajne svog umeća!

Podeli vest

Tokom poslednje decenije rada, Dušan Lazić Laza postao je sinonim za šminkanje u Srbiji, a kruna njegovog dosadašnjeg rada biće prvi beogradski "Master klas", koji je zakazao za 3. april u Kombank dvorani, gde će otkriti tajne svog umeća i šminkati pred publikom Svetlanu Cecu Ražnatović

Za prvi beogradski "Master klas" već vlada ogromno interesovanje, a mi smo iskoristili priliku da od Laze saznamo deo tajni i trikova za uspešno šminkanje, počevši od dominantnih trendova za ovo proleće.

- Biće ovo zanimljivo i inspirativno proleće i kada je mejkap u pitanju. Minimalno šminke, hajlajtera i prirodan izgled imperativ su ove sezone. Ukoliko kao parametar uzmemo nedelje mode koje su sada već iza nas, monohromatski izgled svakako dominira, a on podrazumeva istovetnu boju na oku, obrazima i usnama i daje specifičan zavodjiv izgled. Za smelije dame novitet su ajlajneri u jarkim bojama, šljokičaste senke, i kao najekstravagantniji segment - obrve u bojama gde dominiraju plava, zelena i žuta....

Kako izbeći slepo praćenje trendova?
- Slepo praćenje trendova uvek vodi u grešku i rezultat je loš. Da biste to izbegli, savetujem da vam uvek na umu budu lični ukus i iskustvo sa šminkom. Ukoliko sebe stavite na prvo mesto, ne možete pogrešiti, jer ne donosite ishitrene odluke. Trendovske stvari su u dominantnom pakovanju, ili umivene lepom preporukom, pa se olako za to opredeljujete. Zato uvek savetujem da neseser dopunite sa par novih proizvoda i boja koje će vas samo osvežiti, a ne i drastično promeniti.

Foto: Pixabay

OBRADUJTE SVOJU KOSU! Ulje pšeničnih klica je odlično za negu!

Da li su još moderne Smouki ajz?
- Smouki ajz je uvek moderna tehnika i sinonim za zavodljiv seksi izgled. Ove sezone u trendu je malo blaži smouki u odnosu na ranije. Crnu boju menja svetlosmeđa, boja grafita, bronze, lavande...
Bliži nam se vreme matura, koja je tvoja preporuka za maturantkinje?
- Maturantkinje pre svega treba da uživaju u lepoti koju nose mlade godine u kojima se nalaze. Matursko veče je prvi zvaničan veliki događaj u životu i devojke treba da izgledaju glamurozno, ali pre svega u skladu sa godinama. Jedna od osnovnih grešaka je da se opredele za drastične promene i novitete zbog tog događaja. Ne savetujem da vam za to veče prvi put stave veštačke trepavice, jer ćete sigurno preplakati celo veče i razmazati šminku. Na njih se ipak morate naviknuti... Preterana količina šminke će dodati godine, a crveni karmin ozbiljnost kojoj ipak niste dorasle... Puderast letnji bronzani izgled je uvek idealna kombinacija da zablistate te večeri.
Šta je preporuka za žene koje imaju 45 i više godina?
- Najpre bih rekao da je za žene to najlepši period jer poseduju samopouzdanje i držanje koje mlade žene nemaju, ali u isto vreme pokazuju se i prvi znaci zrele kože. Savetujem mineralne proizvode koji obiluju hranljivim svojstvima, pa je šminka u isto vreme i nega. Tonirane bb i cc kreme su odlično rešenje za ten, kremaste senke za kapak, a odličan trik je bela olovka koja se nanosi u unutrašnju liniju oka i odaje utisak svežine i odmora.

Foto: Privatana arhiva/Dušan Lazić Laza

Da li je crveni karmin večan?
- Jeste, simbol je večne elegancije, otmenosti, a pre svega kompletne šminke. Ponekad će samo crveni karmin biti dovoljan, kada nemate više vremena za kompletnu šminku. Brinetama i crnkama stoje uglavnom sve varijante crvene boje izuzev tamnobordo, dok za plavuše preporučujem crvenu sa podtonom ciklame i boje maline.

 

SUPER JE ŠTO REDOVNO ČISTITE LICE, ali je pitanje da li to radite kako treba!


Ko su najbolje našminkane javne ličnosti kod nas?
- Ilda Šaulić, Ceca Ražnatović i Emina Jahović.
Šta je sa obrvama, šta predlažete kao najbolje rešenje?
- Pre svega predlažem da pokušate da jedno vreme ne čupate obrve, i izvučete maksimum prirodnih obrva. Nedostatke i praznine popunjavajte senkom u boji koja je za ton svetlija od boje vaših dlačica, a onda preko toga kolor pen olovkama za obrve iscrtavajte dlačice. Finiš za obrve je svakako maskara, kojom ćete usmeriti i fiksirati obrvu. Preporučujem da ih iscrtavate ravnije, delovaće znatno prirodnije.
Koliko je važna upotreba prajmera?
- Uvek se opredeljujem za prajmere jer su odlična podloga i priprema za pudere. Negovana koža zahteva znatno manju količinu pudera, a on će onda prirodnije delovati i duže se nepromenjeno zadržati. Ne smete ni preterati sa prajmerom, jer u toj situaciji se stvori kontraefekat. U svakom slučaju smatram da je neophodan kod masne kože jer će delovati na suženje pora i ublažiće zamašćivanje u toku dana. Puder nije vaša koža, on daje samo prividno savršen izgled vašem licu i nije svemoguć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija