• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informers

06.04.2019

17:39

VREME JE ZA PROLEĆENO SPREMANJE! Trikovi za blistavo čistu kuću!

Ljubav

VREME JE ZA PROLEĆENO SPREMANJE! Trikovi za blistavo čistu kuću!

Podeli vest

Stručnjaci znaju razne trikove za čišćenje, a svaki od njih i testiraju u Good Housekeeping institutu. "Bili biste iznenađeni koliko ima jeftinih i lakih načina da kuću održavate čistom. Potrebno je samo malo istraživanja i mašte", kaže Veriti Men iz Instituta

Evo nekoliko njihovih testiranih trikova koji bi mogli da vam pomognu.

Kuvalo za vodu

Najjednostavniji način da ga očistite je da ga napunite mešavinom pola-pola vode i belog sirćeta, i da ostavite da odstoji preko noći. Ujutru ispraznite i iserpite kuvalo, sipajte svežu vodu i pustite da proključa, pa je prospite.

VREME JE ZA SREĐIVANJE DOMA! Evo nekoliko smernica za detaljno prolećno čišćenje!

Elektronski uređaji

Laptop, smartfon, tablet, televizor... čistite krpom od mikrofibera. Nemojte da koristite sredstvo za čišćenje stakla jer ovaj proizvod može da ošteti spoljašnji sloj koji sprečava da se "lepe" otisci prstiju.

Foto: Pixabay

Daska za sečenje

Limunov sok pomaže da izbelite gotovo sve, pa čak i najupornije fleke. Dasku za sečenje istrljajte polovinom limuna ili krpom koju ste umočili u limunov sok, pa ostavite da deluje preko noći, a zatim je uobičajeno operite.

PIVO ZA SVE ŽIVO! Otklanja mrlje, služi kao mamac za insekte...

Nataložena prljavština

Ukoliko na bilo kojoj površini imate nataloženu prljavštinu, najbolji način da je se rešite je pomoću paste za zube i četkice.

Prozori

Da bi vam prozori bili kristalno čisti, stručnjaci savetuju da ih nakon uobičajenog čišćenja očistite pomoću sredstva za ispiranje sudova koje se koristi u mašinama za sudove.

Foto: Pixabay

Dlake kućnih ljubimaca

Da biste se rešili dlaka kućnih ljubimaca na ruke stavite gumene rukavice, pokvasite ih i njima pređite preko površine sa koje želite da uklonite dlake. Nakon toga rukavice operite toplom vodom.

ULEPŠAJTE SVOJ ŽIVOTNI PROSTOR OTPORNIM BILJKAMA! Zamija ne izvoljeva!

Savet plus

Soda bikarbona je, kažu stručnjaci, "zvezda" kada je reč o čišćenju. Pomoću sode bikarbone možete da se rešite zagorelih ostataka u plehu ili tiganju, ali i da je iskoristite za upijanje mirisa u frižideru – sipajte malo na tacnu, stavite u frižider i ostavite da izvede magiju...

Takođe, možete da sprečite stvaranje neprijatnih mirisa u obući tako što ćete unutra staviti malo sode bikarbone i ostaviti da odstoji, a zatim je jednostavno istresti.

Sunđer za sudove povremeno možete da očistite tako što ćete ga ostaviti potopljenog u mešavinu vode i sode bikarbone. Krevete, tepihe i bilo kakav tapacirani nameštaj možete da osvežite tako što ćete ga posuti sodom bikarbonom, ostaviti da deluje oko 15 minuta, a zatim usisati.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija