• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

17.04.2019

08:02

ZAHVALNE KAKVI GOD DA STE PREMA NJIMA! Ove biljke žive bez sunca i sa vrlo malo vode!

Ljubav

ZAHVALNE KAKVI GOD DA STE PREMA NJIMA! Ove biljke žive bez sunca i sa vrlo malo vode!

Podeli vest

Ima li savršenije biljke od one koja može da se zaliva jednom u 4 meseca?

Aspidistra 

Je cveće koje toleriše ulove života koji bi ubili svaku drugu biljku. Prilagođena je da sveta u debeloj hladovini, a može da podnese sunčevu svetlost samo 1 sat dnevno i veoma malo vode.

Zamija

Ova biljka nam dolazi iz Afrike. Uprkos poreklu, Zamija ne voli pustinjsku klimu. Voli umereno svetlo, podnosi čak i veoma senovito mesto, a dobro funkcioniše i u prostoru bez prozora, sve dok ima fluorescentno osvetljenje. Osim toga što pročišćava vazduh, ova biljka ima moć da skladišti vodu u svojim debelim stabljikama pa može da izdrži i 4 meseca bez zalivanja.

Difenbahija   

Difenbahija voli sušu, tako da vodite računa o tome da je ne zalivate prečesto. Isto joj tako ni sunce nije drago. Najbolje će rasti ako je zaboravite u nekom tamnom uglu prostorije. Međutim, deca i kućni ljubimci se moraju držati dalje od ove biljke jer u slučaju žvakanja ili gutanja njenog lista može doći do oticanja jezika.

Dracena   

Dracena ili srećni bambus vodi poreklo iz Afrike. Voli mnogo vlage pa može da raste direktno iz čaše vode. Najviše voli mesta kao što su kupatila, sa dosta vlage i malo svetlosti.

Fitonija

Fitonija je biljka koja može savršeno da raste pod veštačkim svetlom. Zahteva izuzetno malo vode. Veoma je dekorativna i savršena je za kancelarije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija