• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

20.05.2019

09:22

ZA BIKINI SPREMNE! Grejp dijeta ubrzava metabolizam!

Ljubav

ZA BIKINI SPREMNE! Grejp dijeta ubrzava metabolizam!

Podeli vest

Istraživanja o uticaju ovog voća pokazala su da uspešno topi masti. Uz ovaj jelovnik, potrebno je da zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljenim hidratima

Polovina grejpfruta uz svaki obrok, tokom ovog režima ishrane, garantovaće gubitak suviišnih kilograma. Istraživanja nutricionista o uticaju ovog voća na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće, u određenom procentu nesumnjivo gube suvišne masti u telu.

Voće sa visokim procentom vode pruža više energije i ubrzava metabolizam. U grejpu voda čini 90 procenata, što ga čini dobrim saveznikom u borbi protiv nagomilanih kilograma.

KOLIKO BRZO HODATE? To bi moglo da predvidi dužinu životnog veka!

Uz ovaj jelovnik, potrebno je da zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljenim hidratima, kao što su krompir, celer, grašak, kukuruz, povrće bogato skrobom, testenine, žele, džemove. Umesto toga, u jelovnik uvrstite što više povrća koje možete da pripremate na maslacu, kao što su paradajz, paprika, krastavci, šargarepa, crveni luk, rotkvice, brokoli, praziluk, spanać, zelje, pasulj i zelena salata. Dozvoljeno je i pijenje kafe ili čaja.

SPAS IZ PRIRODE! Čaj od nevena reguliše ciklus!

Doručak je isti svakog dana i podrazumeva grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka grejpfruta, kafu ili čaj, dva jajeta pripremljena na bilo koji način ili dve kriške slanine. Pre spavanja svaki dan popijte 250 ml paradajz soka ili 250 ml obranog mleka.

Foto: Pixabay

 

PRVI DAN

Ručak: ceo grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, kuvana govedina, piletina ili riba, salata od paradajza

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pržena riba, mešana salata od paradajza i zelene salate

DRUGI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, voćna salata

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pljeskavica, kuvano povrće

TOPLO, HLADNO, TOPLO... Zbog (ne)vremena preti infarkt!

TREĆI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, salata s tunjevinom

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, dva nemasna svinjska odreska, zelena salata

ČETVRTI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, dva jajeta, mladi sir, pržene tikvice, kriška integralnog tosta

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pržena piletina, dinstani spanać

PETI DAN

Ručak: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, beli tvrdi sir, spanać, kriška integralnog tosta

Večera: grejpfrut ili 250 ml ceđenog soka, pržena riba, povrće prženo na maslacu ili zelena salata, kriška integralnog tosta

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59