• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

24.05.2019

13:26

NIJE TAKO TEŠKO: Trikovi za komforniji život u malom stanu!

Ljubav

NIJE TAKO TEŠKO: Trikovi za komforniji život u malom stanu!

Podeli vest

Život u malom stanu ima svojih prednosti, a to su niži troškovi opremanja, jeftinije se plaćaju komunalije, manje se vremena utroši na održavanje higijene

Činjenica je da se treba potruditi da maksimalno iskoristite svoj životniprostor i učinite ga prostranim i udobnim. Malo je onih koji obraćaju pažnju na izvesne detalje koji mogu drastično promeniti izgled vašeg stana.

Ovaj vodič će vam pokazati kako da opremite mali stan tako da bude svetao, funkcionalan i prostran.

  • Pažljivo sa bojama

Bela boja ima mogućnost da vizuelno poveća prostor. Beli zidovi i tavanica, uz dodatak svetlih podova, učiniće svakienterijer blistavim i većim.

Velike površine jakih ili tamnih boja mogu da vizuelno dominirajuu malom stanu i učine ga još manjim, međutim detalji intenzivnog kolorita prostoru svetlih i neutralnih boja daju karakter, stil i energiju.

Strateški postavljeni detalji pomažu oku da se lakše kreće kroz prostoriju i čine je većom.

  • Prostor za odlaganje

Kreativna rešenja prostora za odlaganje u malom stanu su spas od pretrpavanja nameštajem.

Fioke ispod ugaone garniture smanjuju potrebu za ormanima i komodama koje zauzimaju dosta mesta.

Korišćenje vertikalnog prostora je ključno da bi u stanu mogle komotno da se izvrše sve aktivnosti koje podrazumevaju udobnost i moderno stanovanje.

Postavite iznad ulaznih sigurnosnih vrata ormarić koji se prostire do plafona i dobićete neprimetan i funkcionalan kutak zaodlaganje koji ne zauzima površinu poda.

Foto: Shutterstock

  • Osvetljenje

Podne lampe su izuzetno dekorativne, ali nisu pogodne za male stanove. Za njih su idelni lusteri i lampe koji su zakačeni na plafone i zidove i ravnomerno osvetljavaju celu sobu.

Prirodna svetlost čini čuda u stvaranju osećaja prostranosti i preglednosti i zato prozori treba da propuštaju maksimalnu količinu svetlosti, nemojte ih zagušiti velikim i teškim zavesama.

  • Sigurnosna vrata

Možda tako ne izgleda, ali sigurnosna vrata su važan detalj koji može značajno da poveća udobnost življenja u malom stanu.

Kad imate mali stan, težite da maksimalno iskoristite raspoloživu kvadraturu, pa se često kao opcija javlja rušenje zidova predsoblja i proširenje prostora ka ulaznim vratima.

Ta ideja ponekad predstavlja problem i stvara osećaj nelagodnosti jer mislite da bi vam tako intima bila izložena prolaznicima. Naročito je to izraženo u slučajevima kada je u zgradi loša izolacija, a imate i  obična, stara, drvena vrata kroz koja duva na sve strane i koja propuštaju svaki zvuk.

Pored izolacije zidova, ovaj problem ćete rešiti tako što ćete ugraditi nova, sigurnosna vrata koja će vam obezbediti veliku bezbednost, privatnost, tišinu i mir u vašem domu.

Zbog dobrog dihtovanja, sigurnosna vrata će sprečiti ulazak hladanog spoljašnjeg vazduh i pružiti vam neophodnu privatnost i opuštenost jer se zvuci vašeg življenja neće čuti ispred vaših vrata.

  • Ugaona garnitura

Ako imate višečlanu porodicu ili volite da primate goste, onda vam je u vašem malom stanu potrebno više mesta za spavanje i sedenje.

Glomazni kauči i fotelje zauzimaju dosta prostora, pa je zato ugaona garnitura idealno rešenje.

Ugaona garnitura se pravi po meri i možete je poručiti u dimenzijama koje se savršeno uklapaju u vaš mali stan.

Proizvode se u različitim oblicima i dimenzijama, a izbor boja i dezena je ogroman. Koristite jastuke zanimljivih boja da vaša ugaona garnitura dobije unikatan i upečatljiv izgled.

Ugaona garnitura kao multifunkcionalan nameštaj je savršen izbor za opremanje malog stana jer se može koristiti za spavanje, sedenje, a fioke mogu poslužiti za odlaganje stvari.

Ugaona garnitura može da ima i tvrde rukonaslone koji mogu poslužiti kao stočić. Sa njima će vam daljinski upravljač, čaša ili novine biti pri ruci, a neće zauzimati mesto na podu.   

  • Tuš kada

Foto: Shutterstock

Mali stanovi najčešće imaju malena kupatila, pa se i tu teži ka ekonomičnijim rešenjima. Na mesto stare, četvrtaste kade je najbolje da dođe nova tuš kada.

Zauzima manje prostora i omogućava vam da maksimalno iskoristite svaki dragoceni kvadrat svog kupatila.

Tuš kada štedi vaš novac jer ćete se u njoj kraće zadržati i potrošiti manje vode nego za kupanje u velikoj kadi.

Ako strahujete da ćete isprskati kupatilo dok se tuširate, tuš kada se može jednostavno zaštititi zavesom za tuširanje, pregradom ili kabinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija