• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

17.06.2019

11:19

(FOTO) I TO SMO VAM REŠILI! Ovako se pravilno stavlja toalet papir na držač!

Ljubav

(FOTO) I TO SMO VAM REŠILI! Ovako se pravilno stavlja toalet papir na držač!

Podeli vest

Vrlo je verovatno da ste se nekad tokom života zapitali kako se pravilno stavlja WC papir na držač. Odgovor na to pitanje dala je stručnjak za čišćenje Melisa Maker

Rolne za toalet papir patentirane su 1891. godine, i od tada traje rasprava kako ih treba pravilno okačiti na držač. 

Melisa Maker, stručnjak za čišćenje i autorka Jutjub kanala 'Clean My Space' potvrdila je kako toalet papir treba da se stavlja tako da ga možete dohvatiti s prednje strane. 

(VIDEO) TRIKOVI PROTIV KOMARACA! Soc od kafe tera krvopije!

- Prvo, prikladnije je i tako ćete lakše doći do toaletnog papira umesto da kopate negde ispod - rekla je.

Set Wiler, pronalazač toaletnog papira, se slaže s ovom tvrdnjom. Naime, crteži koje je Wiler 1891. godine napravio pokazuju rolne toaletnog papira koje vise s prednje strane, a ne zadnje.

Foto: wikipedia.org

Iako Wiler nije definitivno izjavio koji je pravilan način, može se slobodno reći da ilustracije govore same za sebe. Takođe, što se tiče bolje čistoće i ona govori u prilog tome da toaletni papir treba da se stavlja tako da visi s prednje strane.

Foto: Pixabay

RECEPT ZA DUG ŽIVOT! Radite ovo tri do četiri puta nedeljno i imaćete zdravo srce!

 - Vaše ruke pipaju svašta po kupatilu, a činjenica da toaletni papir visi s prednje strane znači da ćete manje dirati ostatak papira i tako preneti bakterije - objasnila je Maker i dodala da kada stavite papir sa zadnje strane tako prenosite više bakterija, jer stalno morate da 'kopate' unaokolo po papiru kako biste ga dohvatili.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija