• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.07.2019

15:47

(FOTO) PRELEPA ZEMLJA BURNE I TEŠKE ISTORIJE! Srpski bajkerski dvojac na 4.000 km od kuće obišao znamenitosti JERMENIJE!

Ljubav

(FOTO) PRELEPA ZEMLJA BURNE I TEŠKE ISTORIJE! Srpski bajkerski dvojac na 4.000 km od kuće obišao znamenitosti JERMENIJE!

Podeli vest

Milan Radaković i Zoran Čolić motociklima su krenuli u tridesetodnevnu avanturu, tokom koje će posetiti 13 zemalja i prevaliti čak 9.500 kilometara. Posle Bugarske i Turske, obišli su Jermeniju i Gruziju, prešli više od 4.000 kilometara i uputili se u Rusiju. Iz Jermenije nose najlepše utiske, pre svega o istoriji ove zemlje

Srpski bajkeri najpre su posetili Jerevan, prestonicu Jermenije, čija istorija počinje davne 782. godine pre nove ere.

Foto: Facebook/Volim Srbiju

Danas je to lep i moderan grad čijim centrom dominira impozantna statua Majr Hajastan - majka Jermenija. Umesto Majke Jermenije do pre neku deceniju na tom mestu stajala je statua Staljina.

Foto: Facebook/Volim Srbiju

Naš bajkerski dvojac fotografisao je iz daljine Ararat-planinu, gde je, prema biblijskoj Knjizi postanja, pristala Nojeva barka.

(FOTO) BRAT HRVAT USRED TURSKE NEDOĐIJE! Nove avanture srpskih bajkera na putu kroz 13 zemalja!

Ova planina je od velikog značaja za Jermeniju, iako se danas nalazi u susednoj Turskoj. Jermeni svoju drzavu, inače, nazivaju Hajastan, jer smatraju da su potomci Haja, Nojevog unuka.

 

 

Jedanaestog dana putovanja MIlan i Zoran obišli su jezero Sevan, biser Jermenije.

"Ovo je prekrasno živopisno mesto na 1.900 metara nadmorske visine okruženo planinama. Drevni Jermeni su verovali da bogovi piju iz Sevana. Na brdu iznad se nalazi antički manastir Sevanavank sa koga se pruža magičan pogled na jezero", napisali su na Fejsbuk stranici "Volim putovanja".

Foto: Facebook/Volim Srbiju

Radaković i Čolić posetili su Cicernakaberd, memorijalni kompleks posvećen žrtvama genocida nad Jermenima. 

Foto: Facebook/Volim Srbiju

Bajkerski dvojac ubrzo, na 4.000 kilometara od kuće, sreće još dvojicu bajkera iz Srbije. Kratak odmor i prijateljski razgovor ovekovečeni su fotografijom.

 

 

Dvanaestog dana avanture srpski bajkeri stigli su u Tbilisi, prestonicu Gruzije.

"Simpatičan grad, ali je vreme da se krene dalje, Rusija", napisali su na Fejsbuku, objavivši i fotografije iz gruzijskog glavnog grada.

(FOTO) TURCI NA SVAKOM KORAKU ŽELELI DA POMOGNU! BAJKERI MILAN I ZORAN KRENULI NA PUT DUG ČAK 9.500 KM! Za 30 dana posetiće 13 zemalja! OVAKO IZGLEDAJU PRVI DANI NJIHOVE AVANTURE!

Uskoro nas očekuju njihove avanture iz Rusije.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija