• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

22.07.2019

18:37

OVO JE NAJBITNIJE ZA KVALITETAN SAN! Savet naučnika koji će vam biti od koristi!

Ljubav

OVO JE NAJBITNIJE ZA KVALITETAN SAN! Savet naučnika koji će vam biti od koristi!

Podeli vest

Temperatura tela značajno utiče na kvalitet sna, a uživanje u toploj kupki sat i po pre odlaska na spavanje je idealan način za regulisanje temperatura i bolji san

Naučnici su dokazali da uživanje u toploj kupki 90 minuta pre spavanja može da vam pomogne da bolje spavate - eto, tako je jednostavno!

Istraživači su otkrili da kupanje sat do dva pre odlaska u krevet, u vodi temperatura između 40 i 42 stepena Celzijusova, znatno poboljšava kvalitet sna.

Ako vas mrzi da ležite u kupki – mada je to dobar način i da se opustite, možete i da se istuširate toplom vodom.

Naučnici objašnjavaju da unutrašnju telesnu temperaturu i spavanje reguliše cirkadijalni sat, koji je smešten u hipotalamusu, i koji "podešava" obrasce raznih telesnih funkcija.

BOLEST MODERNOG DOBA! Smanjite šećer u krvi uz pomoć ispijanja ova dva napitka!

Temperatura tela umnogome utiče na spavanje, a kasno popodne i uveče je nešto viša u odnosu na temperaturu tela kada spavamo. Kako temperatura raste tokom noći, praktično radi kao "biološki budilnik", koji u jednom trenutku prekida spavanje.

U skladu sa svim tim, tuširanje ili topla kupka oko 90 minuta pre spavanja "stimuliše termoregulatorni sistem u telu, poboljšavajući cirkulaciju ka ekstremitetima, čime se snižava unutrašnja temperatura", objasnili su stručnjaci.

Oni ističu da, ne samo što će vam tuširanje ili topla kupka sat-dva pred odlazak u krevet pomoći da brže zaspite, već i da bolje spavate.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Elmer

pre 4 godine

Kakva glupost od informacije U stilu novine u kojoj je izašla. Sam sam kriv sto sam je procitao.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija