• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

09.08.2019

14:42

SAMO PRIRODNO! Lavanda smiruje opekotine od sunca, nana ublažava bol!

Ljubav

SAMO PRIRODNO! Lavanda smiruje opekotine od sunca, nana ublažava bol!

Podeli vest

Najgora stvar koja može da vam se desi na letovanju je da izgorite. Neadekvatna nega i višesatni boravak na suncu dovešće do crvenila na koži, koje će početi da peče i boli...

Oni koji su barem jednom izgoreli znaju koliko to može da bude bolno. Fitoterapeuti savetuju da za ublažavanje koristite eterična biljna ulja. Iako je reč o prirodnim proizvodima, savet treba potražiti i od dermatologa, jer svaki tip kože može drugačije da reaguje na sastojke.

Upoznajte dejstva nekoliko najkorisnijih ulja ako preterate sa sunčanjem.

Lavanda

Sastav esencijalnog ulja od lavande dezinfikuje oštećenu kožu i deluje protiv upale, što ubrzava proces zarastanja i regeneracije. Ukoliko imate blago crvenilo na nekim delovima tela, nakapajte nekoliko kapi ulja na vatu i blago utapkajte na problematično mesto.

Lekari nas podsećaju kako DA SE RASHLADIMO TOKOM OVIH TROPSKIH VRUĆINA!

Nana

Eterično ulje peperminta hladi i osvežava kožu. Bol trenutno prestaje jer ulje kožu omekšava, hladi je i sprečava njeno dalje sušenje. Možete ga staviti direktno na opekotinu.

Foto: Informer DN

Kamilica

Ulje kamilice smatra se pravim lekom jer sadrži veliku količinu antioksidanata. Koristi se za različite probleme kože jer deluje protivupalno i antibakterijski, omekšava kožu i ubrzava zarastanje rana.

TREBA ZNATI! Izlečite stomačni virus i ublažite simptome uz pomoć ovih 11 namirnica

Eukaliptus

Eterično ulje eukaliptusa takođe hladi i deluje protivupalno. Posle upotrebe kreće i proces regeneracije kože i dobro je da ga i kasnije koristite jer štiti kožu od mogućih infekcija.

Geranijum

Ulje od ovog cveta koristi se za mnogo manje kožne probleme, kao i za ublažavanje opekotina. Antibakterijski sastav olakšava bol i ubrzava regeneraciju kože.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija