• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.08.2019

00:01

SUPER SAVETI KAKO DA ZADRŽITE BRONZANI TEN POSLE MORA! Kajsija i šargarepa čuvaju preplanulost

Ljubav

SUPER SAVETI KAKO DA ZADRŽITE BRONZANI TEN POSLE MORA! Kajsija i šargarepa čuvaju preplanulost

Podeli vest

Mnogi od vas su se već vratili sa godišnjeg odmora i ono što najviše želite jeste da vam boja koju ste dobili na letovanju potraje. Imajte na umu da se osunčani sloj kože vremenom skida, ali uz nekoliko jednostavnih saveta uspećete da što duže sačuvate bronzani ten.

* Zaboravite na vruće kupke

Ukoliko želite da vam se bronzani ten što duže zadrži na koži, izbegavajte vruće kupke jer one mogu da dehidriraju kožu, što utiče na brže guljenje boje.


Tuširajte se mlakom vodom i blagim sapunom ili kupkom. Nemojte naglo da se brišete peškirom, da koža ne bi počela da se ljušti. Posle svakog tuširanja nanesite kremu u malim količinama, dok je koža još vlažna, da bi se lakše razmazala. Nežno utrljavajte, jer grubi pokreti mogu da skinu površinski preplanuli sloj kože.

Ulje avokada održava boju

Ulje avokada je nezaobilazni sastojak različitih preparata za negu kože lica, tela i kose. Zahvaljujući njemu, preplanula boja će se zadržati na koži čak i do četiri nedelje duže. Posle tuširanja, dok je koža još vlažna, nekoliko kapi ovog ulja lagano umasirajte u kožu lica, vrata i dekoltea, pa pustite da deluje 30 minuta.

* Izbegavajte depilaciju voskom


Nikako nemojte da se depilirate voskom jer osim dlačica, on skida i tanki površinski sloj kože i na taj način uklanja i preplanulu boju. Umesto voska koristite penu za brijanje i brijač, a možete i aparat za depilaciju.

Isprobajte i narodne recepte

Ubacite nekoliko kašika kafe u kupku, kako biste zadržali divan bakarni ten. Možete da napravite i masku za lice od oljuštenog, izgnječenog paradajza, kojem ćete dodati po kašiku ulja i mleka. Nanesite smesu na lice, držite je 20 minuta i onda je sperite pljuskajući se naizmenično hladnom i toplom vodom.

* Jedite namirnice sa beta karotenom


Osim upotrebe raznih kozmetičkih proizvoda, hrana je veoma važna u održavanju preplanulog tena. Stručnjaci kažu da treba da jedete namirnice koje su bogate beta karotenom jer ovaj biljni pigment ne samo da priprema kožu za izlaganje sunčevim zracima nego i produžava rezultat sunčanja. Zato u svakodnevni jelovnik uvrstite kajsije, šargarepu, bademe, soju, ćuretinu, belanca, sir i losos.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija