• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Novosti

02.09.2019

18:23

NAHRANITE KOŽU POSLE MORA! Dinja i lubenica vraćaju sjaj!

Ljubav

NAHRANITE KOŽU POSLE MORA! Dinja i lubenica vraćaju sjaj!

Podeli vest

Koliko god da more i sunčanje prijaju, so i sunce u kombinaciji mogu da isuše kožu i ostave posledice. Preplanula koža bledi i, umesto da zadrži blistavu bronzanu boju, postaje umorna, peruta se, iritirana je, sitne bore još više dolaze do izražaja...

Sezona godišnjih odmora, vrelih dana i intenzivnog izlaganja suncu na samom je izmaku. Ipak, efekti koje su sunce i more "zapisali" na našoj koži veoma su vidljivi. Koliko god da more i sunčanje prijaju, so i sunce u kombinaciji mogu da isuše kožu i ostave posledice - preplanula koža bledi i, umesto da zadrži blistavu bronzanu boju, postaje umorna, peruta se, iritirana je, sitne bore još više dolaze do izražaja... Zato joj je neophodna dodatna "ishrana" kako bi se oporavila, a ten zablistao u jesenjim danima.

Ako vam se koža lica peruta, nanesite piling i blago masirajte lice kružnim pokretima nekoliko minuta. Kada završite sa masažom, isperite lice mlakom vodom i dobro ga utapkajte peškirom. Zatim nanesite masku i držite je od 20 minuta do pola sata. Kada skinete masku, na celo lice i vrat namažite kremu bogatu biljnim sastojcima, poput aloje vere, koja će najbolje da regeneriše kožu i da joj vrati vlažnost.

Foto: Shutterstock

Oporavak kose

Prva pomoć za kosu koja je posle odmora postala slamnata i suviše suva jesu maslinovo, kokosovo ulje, kao i ulje jojobe. Smesu ulja utrljajte u suve krajeve i ostavite 15 minuta da bi se "zatvorile" vlasi, a potom operite kosu. Zagrejte takođe malo meda da se rastopi, dodajte kašičicu maslinovog ulja i utrljajte u kosu. Ostavite pola sata, pa isperite, a ova maska je posebno dobra za suvu i oštećenu dlaku. Za masku koja kosi vraća vlažnost izmešajte pasirani avokado, jaje i med. Postupak nanošenja je isti. Zaboravite, makar nakratko, na peglanje i feniranje kose, vezivanje repova ili punđe. Pustite je da se oporavi, a najbolje bi bilo da malo skratite krajeve čim se vratite s letovanja.

Izbegavajte umivanje vrućom vodom jer tako možete oštetiti kapilare, već to učinite mlakom ili hladnom vodom. Dnevni režim „čišćenje, toniranje i vlaženje" najvažniji je kad prođu vreli dani, s obzirom na pojačano lučenje znoja i stvaranje sebuma i nečistoća na površini kože.
Ne zaboravite na predeo oko očiju, koji je najosetljiviji, te mu posle sunčanja treba pružiti besprekornu negu. Svako jutro i uveče pred spavanje na deo oko očiju nanesite gel ili kremu na bazi krastavca. S obzirom na to da sunčanje podstiče starenje kože, bilo bi dobro da na ovaj deo redovno mažete i blagi serum kojim ćete izgladiti sitne bore nastale od sunca i slane morske vode.

POJEDITE 12 ŠLJIVA DNEVNO! Obaraju holesterol, jačaju kosti, štite od raka...

Telo, takođe, negujte prvo pilingom, a potom se istuširajte gelom na bazi esencijalnih ulja. Zatim namažite telo losionom, odličan je na bazi jojobe, nevena i vitamina A, E i D.

Iznutra nahranite kožu tako što ćete unositi dovoljno tečnosti. Pored vode, pijte i blage biljne čajeve, poput kamilice, koja ima umirujuće dejstvo.

Foto: Pixabay

Osvežavajuća maska

U blender ubacite krišku dinje, kašiku meda i kašiku maslinovog ulja. Gustinu maske regulišite kašikom ovsenih pahuljica, koje treba da odstoje u soku od dinja 15 minuta. Ako vam je maska gusta, dodajte još malo dinje. Namažite je na lice, vrat i dekolte, a možete i na ruke. Držite je oko 45 minuta, pa isperite mlakom, pa hladnom vodom.

(FOTO) ŠTENE DŽEK RASELA NOVI STANOVNIK DAUNING STRITA! Upala mu sekira u med!

Lubenica za hidrataciju i regeneraciju

Sok od lubenice pomešajte sa običnim pšeničnim brašnom, malo meda i kašikom pavlake. Kada dobijete gustu smesu namažite je na lice, vrat, dekolte i ruke i držite je oko pola sata. Zatim masku isperite mlakom, a onda i hladnom vodom.

Obratite pažnju na mladeže

Na koži se nakon letovanja javljaju različite promene koje su direktna posledica izlaganja suncu. Većina ovih promena su bezazlene i estetske prirode, ali ukoliko ste primetili pojavu novog ili promenu postojećeg mladeža, vreme je da se obratite dermatologu.

Žumance i breskva za zrelu i suvu kožu

Žumance neka vam bude baza za ovu hranljivu masku. Ulupajte ga i napravite gust krem sa maslinovim uljem. Posebno napravite kašu od breskve i brašna i pomešajte sa žumancetom. Masku nanesite na kožu i držite je do 40 minuta. Zatim je isperite i namažite odgovarajuću kremu. Ovu masku je poželjno da nanosite i do dva puta nedeljno, čak i ako redovno idete kod kozmetičara.

Foto: Shutterstock

Maska za masnu kožu

Pomešajte sok od limuna, lubenice, breskve i krastavca u jednakim srazmerama i dodajte pšenične pahuljice i kašičicu meda. Ostavite masku neko vreme da odstoji kako bi se zgusnula, pa je namažite na lice, vrat i dekolte i držite oko pola sata. Potom je isperite toplom, pa hladnom vodom.

 

 

Paradajz protiv mitisera

Sok od paradajza nanosite nekoliko puta na kožu i ostavite da se osuši. Od ostataka paradajza umutite kašu sa mekinjama. Ovu smesu nanesite na lice već namazano sokom, preko stavite gazu kako biste masku održali na koži i ostavite je da stoji oko sat vremena. Kada se potpuno osuši, istrljajte lice kao da ste naneli piling, možete i sa vlažnim dlanovima.

MELEM ZA LICE, KOSU, ZUBE... Nije korisna samo u kuhinji već je odlična za zdravlje i lepotu!

Za kožu koja se peruta

Čistu kožu namažite nekom kremom i lezite u kadu sa mlakom vodom. Posle nekog vremena pustite vodu da oteče, a telo dobro istrljajte kukuruznim grizom. Ovo će biti odličan prirodni piling, kojim ćete se osloboditi sloja mrtvih ćelija. Dobro se istrljajte lufa rukavicom i gelom za tuširanje, istuširajte se i namažite kožu hidratantnom kremom. Koža će posle ove maske biti glatka, blistava i nežna.

Ako imate suvu kožu, namažite telo slatkom pavlakom, u koju ste prethodno dodali kašiku meda, i lezite u kadu sa mlakom vodom oko pola sata. Zatim kožu blago izmasirajte sunđerom i uvijte u frotir nekoliko minuta, dok se ne osuši. Ova kupka će vam lepo nahraniti i osvežiti kožu. Posle toga namažite je losionom za telo.

BONUS VIDEO:

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija