• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Katalina

29.12.2014

20:13

DEJANA ŽIVKOVIĆ Još mi je rano za udaju

Ljubav

DEJANA ŽIVKOVIĆ Još mi je rano za udaju

Podeli vest

Atraktivna manekenka i voditeljka kaže da još nije izabrala venčanicu i da će sačekati sa venčanjem. Priznaje da joj je smetalo što su je mediji jedno vreme gledali isključivo kao bivšu devojku golmana Vladimira Stojkovića. Raduje se budućoj ulozi majke, mada smatra da još nije spremna za taj korak...
Aleksandar Krstović

 

Manekenka i voditeljka Dejana Živković slovi za jednu od najboljih „riba“ u Srbiji. U novinama i na portalima svakodnevno se mogu videti njene provokativne fotografije koje uspaljuju mušku maštu. Na radost muškog dela ovdašnje populacije Dejana je nedavno postala i voditeljka emisije „Bulevar delikates“ na TV B92. Tako je „Stojketova bivša“ izazvala još više ljubomore kod žena nesklonih da im njihovi muškarci pare oči uživajući u Dejaninim čarima.

 

Međutim, pre nego što smo započeli priču o njenoj televizijskoj karijeri i životnim putešestvijama, morali smo da se osvrnemo na njeno navodno venčanje sa vođom „škaljarskog klana“ Jovicom Vukotićem, koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u zatvoru u Spužu.

Često si se pojavljivala u tabloidima zbog svojih muškaraca, priča kaže da je jedan, Jovica Vukotić, ostavio tebe, a zatim se pisalo da ćete se venčati. Šta je tu istina?

-Nažalost mediji stalno pišu o meni kako sam ostavljena i povređena samo zbog toga što nisam bila preterano bliska sa novinarima, niti se družila sa njima. Nikada nisam ulazila u neko objašnjavanje i pravdanje. Mlada jesam, ali glupa nikako nisam. Hvala bogu nikada nisam bila niti ostavljena niti povređena. Do juče se pisalo da me je taj isti Vukotić zaprosio, tako da od ostavljanja nema ništa. Nije valjda lud da me ostavi (smeh).

 

Da li to znači da stvarno spremaš venčanicu?

-Ne spremam venčanicu, još uvek ima vremena, mada već znam tačno kako će izgledati kada budem odlučila da kažem „da“ svom izabraniku. Istina je da sam bila prošena i ranije, ali nisam bila spremna, niti dovoljno zaljubljena.

 

Iako si u medijima poznata prvenstveno kao manekenka da li se može reći da kao voditeljka „Bulevar delikatesa“ na B92 konačno radiš u profesiji, jer studiraš novinarstvo?

-Upisala sam fakultet Megatrend smer za kulturu i medije, ali zbog obaveza oko modelinga manje vremena posvećujem studijama. Za sada mi je posao na prvom mestu. Manekenstvo zahteva konstantna putovanja po svetu nekad i na tri meseca. Iako, na primer, 2014. godine nisam toliko putovala jer sam imala druge obaveze u Beogradu koje nisam mogla da odlažem, celu 2012. i 2013. nisam se dugo zadržavala u Srbiji. Moja davnašnja želja je i bila da se bavim novinarstvom, odnosno da budem voditeljka, tako da sam sa zadovoljstvom prihvatila poziv televizije B92. Manekenstvo je moja ljubav koju još ne želim da napustam, ali usput hoću i da se dokažem i kao televizijsko lice, što sada po prvi put imam i priliku.

 

Kako ocenjuješ svoje vatreno krštenje na televiziji, da li si imala tremu?

-Izuzetno sam bila uzbuđena pred početak snimanja prve emisije. Mnogo volim kameru, ali tremu nisam mogla u potpunosti da pobedim, ma koliko dobro znala tekst i teme emisije za tu nedelju. Ipak, dobila sam pozitivne kritike i uz to i  želju da u svakoj emisiji budem samouverenija, interesantija i tako pridobijem više simpatija gledalaca.

 

Koliki je tvoj uticaj na izbor ličnosti i tema koje se pojavljuju u emisiji koju vodiš?

-„Bulevar delikates“ je za sada emisija koja predstavlja najinteresantija dešavanja minule nedelje i nadovezuje se na ostale „Bulevare“. Za sada nemam veliki uticaj niti mogućnost da bilo šta menjam, jer je to ingerencija urednika emisije, ali iskreno, za sada nemam ni želju za tim.  Iskrena sam prema sebi i drugima - nemam dovoljno iskustva, pa ne bih ni da brzam.  

 

Hoćeš li uspeti uskladiš sve obaveze, s obzirom da pored rada na televiziji imaš manekensku karijeru i studije?

-Manekenstvo je nešto čime se aktivno bavim i što ne želim da napuštam. U Srbiji imam povremene manekenske angažmane, tako da mi ostaje vremena i za modeling i za voditeljstvo. Fakultet je jedini koji je trenutno na „ledu“, a verujem da nema razloga za žurbu i da studije uvek mogu da se završe dok, na primer, karijera fotomodela ne može da se gradi za pet ili deset godina jer će tada, nažalost, biti kasno.

​Smetalo mi je što sam bila „Stojektova bivša“

Da li ti je smetalo kada su te u medijima stalno nazivali „Stojketovom bivšom“ i u kakvim si odnosima sa svojim bivšim momcima, pa i Vladom Stojkovićem?

-Naravno da mi je u početku smetalo. Slagala bih kada bih rekla da mi sada uopšte ne smeta, ali prosto sam se vremenom nažalost navikla i na takve naslove. Apsolutno im ne pridajem značaj  i ne razmišljam o tome. Bivši su bivši sa razlogom.

 

Svojevremeno si izjavila da se u medije nisi probila zahvaljujući svojim vezama s muškarcima, međutim zar ne misliš da je to ipak bilo presudno?

-Sa osamnaest godina sam dobila medijsku pažnju učestvovanjem u šou „Prvi srpski top model“ i već tada stekla prepoznatljivost u javnom životu. Ovaj rijaliti se završio 2011. godine, a gledaoci su verovatno u međuvremenu zaboravili sadržaj emisije, pa i nas - učesnice. Nažalost, medijima je mnogo atraktivnije ko se sa kim zabavlja, ko je sa kim izašao u neki klub, nego recimo slikanje u inostranstvu za neki poznati brend ili revija za nekog kreatora. Ne smatram da bi trebalo da se upoređujem sa devojkama koje su samo i isključivo zbog svojih veza i druženja sa novinarima dospele do stranica časopisa, jer sam ja u to vreme, dok su tabloidi pisali o meni i nagađali, radila uspešno u inostranstvu, ali im to nije bilo zabavno.

 

Smatraju te jednom od najlepših i najzgodnijih žena u Srbiji, da li ti to imponuje i na koji način?

-To je divno, jedan od najboljih komplimenata koji žena može da dobije, a kamoli devojka mojih godina i sa mojom karijerom. Jako sam samokritična, gotovo nikada u potpunosti nisam zadovoljna svojim izgledom, ma koliko god to neverovatno zvučalo. Nastojim da radim na sebi konstantno, da treniram što više mogu u cilju da dođem do svog savršenstva koje sam sama sebi zacrtala. Uvek verujem da mogu više i bolje, zato sam sigurna da ću za deset godina izgedati  mnogo bolje nego sada jer se tražim iz godine u godinu. Mislim da moje vreme još nije došlo i nadam se da će me taj epitet najlepše žene pratiti još dugo.

 

Kako se boriš protiv predrasuda da su lepe žene po difoltu šupljoglave?

-Mogu da razumem te predrasude jer lepa žena nastoji da održi svoj izgled, pa mnogo vremena provodi radeći na njemu. To apsolutno ne znači da nema vremena za drugu vrstu usavršavanja i rada na sebi. Sve je to individualno...

 

U medijima se takođe pojavljuju informacije vezane za tvoje plastične operacije, možeš li konačno da razrešiš misteriju, šta si sve operisala, a koje atribute ti je podarila majka priroda?

-Hvala Bogu sve je delo majke prirode, kao što sam već mnogo puta rekla. Kroz modeling i svakodnevna šminkanja raznih majstora iz celog sveta naučila sam i nekoliko trikova. Jedan od njih je i korišćenje olovke za usne i sjaja koji dovodi do toga da usne izgledaju punije. A tu su i dobro poznati puš-ap brusevi koji su „must have“ za svaku damu.

 

Kakav je tvoj stav o estetskoj hirurgiji?

-Apsolutno podržavam estetsku hirurgiju. Zaboga, živimo u 21.veku i to je sve danas normalno. Ukoliko žena želi da izgleda lepše i bolje nema razloga da ne poradi na sebi; naravno, ako je sve to u granicama lepog i pristojnog.

 

Kakav tip muškarca najbolje pristaje fatalnim ženama poput tebe?

-Ne smatram sebe fatalnom (hvala na komplimentu),  jer sam još uvek jako mlada. Fatalna žena je epitet za ozbiljnu ženu koja se potpuno pronašla i zna tačno ko je i šta želi u životu.

 

Na Fejsbuku si svojevremeno gorko oplakivala tragičnu smrt popularnog glumca, za kojim su uzdisale žene šitom sveta, Pola Vokera, u kakvim si zaista odnosima bila sa njim?

-Pol Voker je najlepši muškarac na svetu. Potajno sam bila zaljubljena u njega još otkad sam ga kao klinka videla u nekom filmu. uvek sam potajno bila zaljubljena u njega. Zanimljivo, da je živ, danas bih preko nekih prijatelja imala priliku i da ga upoznam.  

 

Na Ibici si se letos provodila s glumcem Stivenom Dorfom, koji je, između ostalog, imao sjajnu rolu u filmu Sofije Kopole „Somewhere“ - kakav je on privatno, kažu da je vrlo „nestašan“? 

-On je fenomenalan momak, jako šarmantan, upoznala sam ga preko zajedničkih prijatelja. Pričali smo kratko u par navrata. Prijatno me je iznenadio, kulturan je, fin i skroman momak.

 

Gradila si karijeru i u inostranstvu, kakva je razlika između manekenskog posla napolju i u Srbiji?

-Manekenkstvo u  Srbiji, po mom mišljenju, i ne postoji. Uglavnom se slikanja ugovaraju, nema kastinga i sve na kraju ispadne na „dođem ti“. O revijama ne želim ni da pričam. Nažalost, u Beogradu je sve skromno, a mlade devojke koje žele da se brzo probiju u svet modelinga prihvataju poslove po cenu da i ne dobiju honorar. Manekenska karijera ne može ni da se napravi kod nas ako nisi aktivan i zastupljen u medijima, a od toga se ne živi i ne gradi karijera. U inostranstvu je potpuno druga priča. Svako jutro se ide do agencije koja na mejl svakog dana pošalje adrese kastinga na kojima bi trebalo da se pojavi model. Tačno se zna satnica. Sve je profesionalnije, nema mnogo priče. Model ima obavezu da izgleda što prirodnije, da nosi svoj book sa sobom i da bude što opušteniji i nasmejaniji.

 

Šta ti najviše nedostaje kada si u inostranstvu, a šta te najviše impresionirana?

-NajviŠe mi nedostaje moja porodica, najbliži prijatelji, najbolje drugarice, kao i moj stan i neke navike koje imam u Beogadu. Impresionira me profesionalnost ljudi u inostranstvu.

 

Koji svetski grad je baš po tvom ukusu?

-Lisabon obožavam, London je sjajan, a Ibica je ludo ostrvo koje moram da ispoštujem jednom godišnje (smeh).

 

Deluješ kao veoma vatrena žena, na koji način i da li muškarci uspevaju da te „ugase“?

E pa to je tajna, a tajne ne smeju da se otkrivaju (smeh).

 

 

Da li je moguće iskreno voleti i patiti ako si javna ličnost, na koji način svoje slabosti uspevaš da sakriješ od očiju javnosti?

-Živim od ljubavi, ali isto tako odbijam da gubim kao i da patim; ukoliko se nađem u situaciji u kojoj bih eventualno patila, brže-bolje se izvučem. Generalno sam izuzetno jaka osoba, pa retko ko ustvari i može da vidi moje slabosti.

 

Koja boja kosa najviše pristaje uz tvoju ličnost, s obzirom da si sklona promenama?

-Što tamnije, to bolje. Volim latino look - taman ten, tamna kosa.

 

Koji deo sebe smatraš najatraktivnijim?

-Svoju ličnost i svoj karakter - samopouzdanje i prirodnost.

 

Ponosna si na svog dedu koji je dočekao devedesetu godinu, da li ti je dao neki koristan savet za dugovečnost?

-Deda je polu Grk tako da on ima njihov mentalitet - bez nerviranja, samo lagano. Ja sam potpuna suprotnost njemu, živim brz život, škorpija sam u podznaku tako da se i lako iznerviram.

 

Razmišljaš li o majčinstvu?

-Naravno. To je nešto najlepše na svetu. Jedva čekam da dođe dan kad ću biti spremna za tako nešto. Trudiću se da budem najbolja majćjka svojoj deci i najbolji prijatelj na koga uvek mogu da računaju.

 

Kako vidiš sebe za desetak godina, hoćeš li se skrasiti s obzirom da živiš ludo i brzo?

-Nekada jedva čekam da se skrasim, ostvarim kao majka i supruga. Za mene je porodica uvek bila na prvom mestu. Odrasla sam u sjajnoj porodici, imam divne roditelje koji i dan dan posle tolikih godina braka deluju zaljubljeno kao prvog dana.Mislim da još nisam dovoljno zrela, tako da će mi za ulogu majke trebati još neko vreme.Prvo želim da budem zadovoljna samom sobom i svojim životom.

 

Kada bi zlatna ribica mogla da ti ispuni tri želje koje bi to bile?

-Da nema suza u mojoj porodici, da budem zapamćena ličnost godinama i da, generalno, budem srećna u životu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija