• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24 sata.hr

26.05.2015

14:42

PORODICA MESOŽDERA Jedu pet kilograma mesa dnevno!

Ljubav

PORODICA MESOŽDERA Jedu pet kilograma mesa dnevno!

Podeli vest

Porodica Anderson svaki dan jede isključivo meso, ne stavljaju začine, ne koriste dodatne vitamine, piju samo vodu, a tako hrane i decu

Istinski mesožderi, tako sebe naziva porodica Anderson koja se trudi da sruši teze nutricionista da je za zdrav i dug život potrebno da se hranimo raznoliko.

Oni već 17 godina praktikuju ishranu bez ugljenihidrata i tvrde da su zbog toga srećni, zdravi i snažni. 

Sve je počelo nakon što je Džo Anderson (52)  eksperimentisao s visokoproteinskim dijetama pre dvadeset godina, a njegova žena Šarlin (42)  obolela od lajmske bolesti koju prenose krpelji.

Jedina hrana koju je tada mogla da jede bez loših reakcija bilo je crveno meso. Nekoliko sledećih godina proučavali su načine ishrane koji se temelje na mesu pa su postepeno prešli na isključivo mesnu ishranu.

odditycentral.com

Na početku su još jeli proteinske namirnice poput jaja, sira i razne vrste mesa ribu, slaninu, piletinu i jagnjetinu. Ubrzo su uvideli da im druge vrste mesa ne odgovaraju toliko koliko govedina.

- Što smo više govedine jeli, to smo imali manju želju za drugom hranom. Primetio sam da su mi od jaja i mlečnih proizvoda oči natečene, imao sam i glavobolje kao i curenje nosa - kaže Anderson.

Sada se tako hrane i njihovi sinovi Šarli (10) i Džordž (8).

odditycentral.com

Svakodnevno oni imaju samo jedan obrok - večeru koja se sastoji od govedine, po mogućnosti od goveđih rebrica. 

Kako kažu najedu se "do zuba", tako da Džo pojede oko kilogram i po mesa, a Šarlin i sinovi oko kilogram.

Meso ne sole, niti koriste druge začine, jer misle da zbog toga zadržavaju vodu. Od pića piju isključivo vodu, a ne koriste nikakve dodatke ishrani, poput vitamina ili minerala. 

odditycentral.com

Na njihovoj listi za kupovinu je samo jedna namirnica - govedina, a račun je poprilično veliki, od 900 do 1500 evra mesečno.

Deca su se prilično brzo prilagodili takvom načinu ishrane, a roditelji im daju isključivo meso od prvog dana prelaska na čvrstu hranu.

Kada su imali oko četiri godine postali su znatiželjni pa su eksperimentisali sa hranom, a roditelji su im rekli da jedu šta žele, ali da obraćaju pažnju na to kako se osećaju posle obroka.

Ponekad pojedu parče torte ili nešto slično, ali se odmah osećaju fizički loše.

Džo veruje da je voće najgora moguća vrsta namirnice za ljude, a to je isprobao na svojim dečacima, koji su posle jabuka i kupina bili razdražljivi i plakali.

On preporučuje svima da isprobaju takav način prehrane i sami kako se osećaju i šta je dobro za njih. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija