• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: večernji

26.05.2015

17:01

TOP 7 razloga zašto pucaju veze i brakovi

Ljubav

TOP 7 razloga zašto pucaju veze i brakovi

Podeli vest

Nedostatak privatnosti i kontrolisanje, kao i dvostruka merila su sigurne ubice partnerskih odnosa

Sve veze imaju svoje uspone i padove, a nijedan raskid nije lak. Kada "voda dođe do grla" pojave se i uobličeni, konkretni razlozi kada jedan od partnera izgovori "Ja više ne mogu!".

Saznajte koji su najčešći razlozi zbog kojih pucaju veze i brakovi.

1. Nekompatibilnost

Često možemo da čujemo da se suprotnosti prvilače, ali realnost je ipak, drugačija.

 Parovi sve češće odlažu roditeljstvo, a veze bez dece i lakše pucaju, a ako partneri nemaju istu viziju zajedničkog života, velika je šansa da će taj brak, ako nema dovoljno kompromisa, pući poput balona od sapunice.

"Nepremostive razlike"  jedan je od glavnih razloga zašto partneri traže razvod.

2. Loše navike

Na početku veze ništa nije "sivo", sve je ružičasto. I to za "posledicu" ima idealizoavnje partnera, međutim posle odrđenog vremena dolazi do povratka u realnost.

Čarape na podu, ne spuštanje daske u toaletu ili česti izlasci i ignorisanje molbi partnera da promenite navike itekako mogu da presude i osude vezu na "smrtnu kaznu".

3. Kolotečina

Najčešće nastaje nakon medenog meseca ili nakon rođenja deteta. Neki partneri u vezi imaju osećaj da je sve nekako stalo. Nema više onog žara s početka veze, nema iznenadnih izlazaka i malih iznenađenja, a dani postaju kao jednolični.

Neki sa takvom situacijom jednostavno ne mogu da se pomire.

4. Kontrola - "Ubica sa predumišljajem"

"Ubica sa predumišljajem" - tako bez preterivanja može da se nazove potreba za kontrolom.

Na početku veze "odlučnost" da budete zajedno što više i što češće olako se shvata kao zaljubljenost. A onda počinju da padaju maske i dolazi otkriće da se u stvari radi o partnerovoj želji za kontrolom svakog aspekta života onog drugog.

Ponekad ljudi ne shvate da je veza deljenje i udruživanje životnih puteva i ciljeva, a ne "posedovanje" nečijeg života i svakodnevice. Nedostatak privatnosti i kontrolisanje sigurno vode ka krahu.

 

 

Public

 

Izolacija

Stavljanje prijatelja i društvenog života sa strane može takođe da dovede do pucanja veza i brakova. Posvetiti se samo vezi i porodici nije ništa loše, ali ako ste osoba koja ne želi da se u potpunosti odreknete svog dosadašnjeg života veoma lako možete i vi postati dio neslavne statistike "propalih" veza.

Zlostavljanje

Nije reč samo o fizičkom zlostavljanju, neravnopravnost u vezi, nepoštovanje, "psihičke torture", ali i fizički napadi sve su češći razlozi za raskid.  Partneri su sve manje finansijski zavisni jedno o drugom, ali i svesniji toga da ne moraju ništa da trpe.

Nedostatak komunikacije

Ubrzani ritam života, nedostatak vremena za sebe i manjak kvalitetne komunikacije u vezi. Sve su to "sastojci" koji će "jelo učiniti gorkim". Nedostatak komunikacije u vezi jedan je od najčešćih problema u vezama. Ako ne možete da razgovarate i pronađete rešenje za ono što vas muči, kraj je na vidiku.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija