• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.rs

11.06.2015

10:24

BACATE SEMENKE LUBENICE? Možete od njih da napravite čarobni napitak!

Ljubav

BACATE SEMENKE LUBENICE? Možete od njih da napravite čarobni napitak!

Podeli vest

Kako bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke je potrebno kuvati, mleti ili ispeći kako bi došli do dragocenog sadržaja

Semenke lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad sistema za varenje, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju obolelih od žutice i upala u organizmu.

Semenke lubenice sadrže supstancu citrulin koja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova i povoljno deluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pektoris i erektilne disfunkcije kod muškaraca.
 
Semenke lubenice su zdravi sastojak koji je posebno upotrebljiv za lečenje bolesti bubrega i mokraćnih puteva. Korišćenjem čaja od svežih semenki lubenice uklonićete kamen i pesak u bubrezima.
 
Evo i magičnog recepta:

 
Sveže semenke lubenice izdrobite ili iseckajte mlinom, pa kuvajte 15 minuta u dva litra voda. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a treći dan se pravi pauza. Proces se tako nastavlja nekoliko sedmica u istim intervalima - dva dana korišćenja sa jednim danom pauze.

Stručnjaci savetuju da tokom leta pripremite i nakupite dovoljnu količinu semenki kako bi ih imali raspoložive za dugotrajno korišćenje kada lubenice nisu dostupne.
Semenke lubenice se preporučuju i za jačanje srca kao i mišićne strukture u telu. Takođe, jačaju pamćenje i poboljšavaju koncentraciju.

 
Sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa,kalcijuma, mangana, niacina i poluzasićenih zdravih masnoća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija