• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ženablic/informer.rs

06.07.2015

10:57

NIJE SAMO TREND Da li znate šta znače ove tetovaže?

Ljubav

NIJE SAMO TREND Da li znate šta znače ove tetovaže?

Podeli vest

Fotografije tetovaža koje podsećaju na interpunkcijski znak masovno se objavljuju po društvenim mrežama. Ipak, nije u pitanju samo trend, jer one imaju mnogo dublje značenje

Nevladina organizacija "The Semicolon project" podržava i ohrabruje svakoga ko je ikada imao problema sa depresijom ili suicidnim mislima da objavi fotografiju sa nacrtanom tačkom i zarezom.
Dok su se neki korisnici društvenih mreža odlučili da jednostavno markerom nacrtaju ovaj znak, drugi su rešili da ga istetoviraju. 

- Tačka i zarez imaju metaforičko značenje. Predstavlju rečenicu koju je autor mogao da završi, ali ipak nije. Autor ste zapravo vi, a rečenica predstavlja vaš život – ističu iz ove organizacije.

 

 

Oni objašnjavaju da je ovaj projekat posebno važan za one koji i dalje imaju ovakvih problema, za osobe koje su sklone samopovređivanju, depresiji, anksioznosti i mračnim mislima. Za sve one koji trenutno prolaze kroz težak period i kojima je srce slomljeno.

Mnogi korisnici društvenih mreža su uz objavljenu fotografiju rešili da sa drugima podele i svoje potresne priče.

 

 

Jedan korisnik Instagrama napisao je da namerava da istetovira ovak znak i time simboliše sopstvenu hrabrost pomoću koje je uspeo da ispliva iz mračnih dubina u koje ga je depresija povukla.

- Zahvalan sam svima koji su tada bili uz mene. Verovatno ću se do kraja života boriti sa depresijom, ali želja za samoubistvom i samopovređivanjem odavno je iščezla. Moja "rečenica" još  uvek nije gotova – napisao je on.

Mnogi korisnici društvenih mreža podržali su ovaj projekat sa željom da ohrabre i uliju nadu onima koji se i dalje bore sa depresijom uz poruku da nisu sami, da su dovoljno vredni i voljeni, bez obzira na to kako se osećaju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija