• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.07.2015

12:26

NEMA VIŠE BOLA Sportske povrede su prošlost

Ljubav

NEMA VIŠE BOLA Sportske povrede su prošlost

Podeli vest

Svakodnevno pomeranje granica izdržljivosti i sve veća očekivanja u sportu, dovode do čestih povreda među rekreativcima i profesionalnim sportistima
Promo

Rehabilitacija sportskih povreda je specifična i lečenje mora da bude kompletno kako bi sportista ponovo mogao da bude aktivan na nivou kao i pre nastajanja povrede.  

Rešenje za sportske povrede konačno je dostupno i kod nas zahvaljujući West Medic timu koji precizno otkriva uzroke povreda i primenjuje najkompletniji program lečenja i vežbi.

Istraživanja su pokazala da sagledavanje svih faktora rizika može da umanji opasnost od pojave ovih povreda čak do 50 odsto.

Najbitniji faktori o kojima treba voditi računa jesu sama preventiva, razumevanje potencijalnih povreda i njihovog lečenja, kao i redosled aktivnosti koje treba preduzeti nakon povređivanja.

Novootvorena klinika West Medic primenjuje najkompletniji program lečenja sportskih i ortopedskih povreda, kombinacijom najsavremenijih metoda i aparata.

U ovoj klinici koriste HIL laser, Tekar, Shockwave, kao i kombinaciju do sada najpreciznije spinalne dekompresije pomoću Renuva Disc aparata, najkvalitetnije kiropraktike i specijalne tehnike za deblokadu spazma i trenutno poboljšanje cirkulacije.

Američko-srpski tim vrhunskih stručnjaka, pored primene najsavremenijih tehnologija, uveo je inovativne metode lečenja koje se primenjuju u svetu, a sada su dostupne i pacijentima u Srbiji, omogućavajući im da bez tegoba nastave da se bave sportom i ostalim svakodnevnim aktivnostima. 

Specijalizovan dijagnostičarski tim veoma precizno izdvaja uzroke koji najčešće i dovode do povreda, pa primenom individualnog programa lečenja i korektivnih vežbi smanjuje mogućnost ponovnog povređivanja.

Kao inovativni pristup u klinici West Medic primenjuje se analiza mogućeg biomehaničkog disbalansa i asimetrije koštano zglobnog sistema, koji se smatra glavnim uzročnikom sklonosti ka povređivanju zglobova, ligamenata, tetiva i mišića kako kod profesionalnih sportista tako i rekreativaca.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija