• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.07.2015

17:26

PET REŠENJA ZA UKLANJANJE PESKA Bebi-puderom na pesak

Ljubav

PET REŠENJA ZA UKLANJANJE PESKA Bebi-puderom na pesak

Podeli vest

Za mnoge su peščane plaže najlepše na svetu, a ležanje na mekom pesku dođe poput terapije za um i telo. Međutim, zrnca peska užasno nerviraju kada se zalepe za telo. Uz sledeće savete možete lako da ih se rešite i uživate u letovanju

1. U kosi
Ako je na plaži bilo vetrovito, velika je verovatnoća da u kosi imate pesak koji je doneo vetar. Kad dođete s plaže, protresite kosu i noktima iščešite teme. Zatim kosu iščešljajte češljem s tankim zupcima, operite je šamponom i isperite vodom.

2. Na telu
Bez obzira koliko se trudili da otresete sav pesak sa tela, neka zrnca će ostati. Ako niste u mogućnosti da se istuširate, na mokre ili suve delove kože na kojima se pesak zadržao nanesite bebi-puder. Uzmite četku za kosu, pa uklonite puder sa tela. Ostaci peska će otpasti zajedno s puderom.

3. U očima
Nikad nemojte da trljate oko ako vam je upalo zrno peska, jer tako možete da oštetite rožnjaču. Oči u većini slučajeva same isperu strano telo suzama, ali s peskom nije tako, jer može doći do infekcije. Pesak uklonite tako što ćete malu posudicu napuniti vodom. Nad njom otvorite oko i gledajte u vodi sleva nadesno. Ako su ostaci peska i dalje u oku, obratite se lekaru da biste izbegli dodatne komplikacije.

4. U ušima
Pesak iz ušiju nikad ne pokušavajte da uklonite štapićima za uši jer bi zrnca mogla da završe još dublje u uvetu i onda izazvati upalu. Umesto toga lagano tresite glavu na jednu, pa drugu stranu. To će ojačati ušni kanal i pomoći u uklanjanju peska. Ako vas uvo boli i imate osećaj žarenja, posetite lekara.

5. U mobilnom telefonu
Ako vam se pesak zavuče između dugmića ili u deo za priključak punjača, ne brinite, nije vam telefon uništen. Poprskajte ga kiseonikom u spreju i četkicom za zube otklonite pesak.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija