• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

09.08.2015

09:25

JOŠ I DA ŠEF SHVATI Duži godišnji odmor doprinosi efikasnosti na poslu

Ljubav

JOŠ I DA ŠEF SHVATI Duži godišnji odmor doprinosi efikasnosti na poslu

Podeli vest

Godišnji odmori imaju pozitivan uticaj na profesionalni život i produktivnost na radu, tvrde francuski psiholozi

Odmoran i opušten radnik biće daleko efikasniji nego zaposleni koji umorni dolaze na posao - kaže francuski psiholog za rad Sebastijan Hof, sa univerziteta u Bezansonu.

Optimalan godišnji odmor za većinu zaposlenih trebalo bi da traje tri vezane nedelje, objasnila je francuski psiholog za rad, Kler Di Bartolomeo za list Figaro.

Većina zaposlenih u Francuskoj, prema njenim rečima, uzima najmanje 10 vezanih dana godišnjeg odmora.

Na godišnjem odmoru se odmaramo, ali se takođe bavimo i brojnim aktivnostima koje podstiču razvoj naše inteligencije, najčešće kreativnost i maštu, što je neophodno za realizaciju rada - smatra Hof.

Psiholozi savetaju da zaposleni, posebno na šefovskim pozicijama, potpišu ugovor sa poslodavcem o tome kada će i koliko puta nedeljno biti dostupni poslodavcu za poslovne razgovore tokom korišćenja godišnjeg odmora. Oni savetuju da to bude najviše dva puta nedeljno.

Profesor Hof upozorava da su posledice prevelike presije na zaposlene u vreme kada su na godišnjem odmoru mnogo veće, nego da zaposleni ne pruži neku informaciju u vezi posla dok je na odmoru.

- Nagomilavanje konstantnog pritiska može da dovede do dramitičnih posledica po psihu zaposlenih, koji mogu da postanu nasilni, depresivni, samoubilački nastrojeni - objašnjava on.

Pored toga, posledice ostanka na vezi sa poslodavcem tokom godišnjih odmora ozbiljno remeti i porodični život, tvrde stručnjaci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija