• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.08.2015

18:20

RODI MI, SINA, DRAGA Pet metoda koje mogu da utiču na pol bebe

Ljubav

RODI MI, SINA, DRAGA Pet metoda koje mogu da utiču na pol bebe

Podeli vest

Iako budući roditelji govore da je najvažnije da se dete rodi živo i zdravo, razumljivo je i kad otvoreno kažu da bi voleli da dobiju sina ili ćerku. Nauka još nije otkrila pouzdanu metodu koja garantuje da će se roditi muško ili žensko dete, ali ima tehnike koje mogu da povećaju šanse za određeni pol, piše američki portal Listverse

Kineska karta pola
Studije su pokazale da je uspešna više od 50 odsto. Prema njoj, elementi zemlje, vazduha, vatre i vode u duhu roditelja mogu uticati na sreću i začeće deteta određenog pola, a računa se na osnovu starosti majke u vreme začeća, kao i meseca začeća. Na www.babycenter.com/chinese-gender-predictor možete "izračunati" pol deteta ili pak da proverite da li funkcioniše za već rođenu bebu.

Oni koji žele dečaka treba da planiraju seks na sam dan ovulacije, dok oni koji žele devojčicu to treba da čine tri do četiri dana pre ovulacije 

Metoda dr Lendruma Šetlsa
Ovaj lekar tvrdi da je metoda uspešna 80 odsto ako par želi dečaka i oko 75 odsto za devojčicu. Zasniva se na tempiranju seksa prema ovulaciji. Tako oni koji žele dečaka treba da planiraju seks na sam dan ovulacije, dok oni koji žele devojčicu to treba da čine tri do četiri dana pre ovulacije. 
Uticaj ishrane
Ova metoda većinom dobija pozitivne kritike od novopečenih roditelja, a zasnovana je na verovanju da ishrana buduće majke utiče na pol deteta jer menja pH kiselost reproduktivnih organa. Y hromozomi tj. muški, najbolje "uspevaju" u alkalnoj sredini, dok X ženski hromozomi više vole kiselu sredinu. Tako ako par želi dečaka, majka treba da jede meso, jaja, namirnice bogate proteinima, a ako žele devojčicu, majka treba da pije puno mleka, jede ribu, zelenu salatu...Prema istraživanjima, ova metoda je uspešna oko 80 odsto slučajeva.
Metoda 0+12
Ovu metodu otkrila je jedna australijska majka koja je imala šest sinova, a želela je ćerku. Pošto je isprobala brojne metode, odlučila je da proba seks tačno 12 sati posle ovulacije. Uspela je, a  metoda se pokazala 70 odsto pouzdanom.
Poze
Ovo je jedna od vrlo popularnih metoda koja se zasniva na bržem kretanju "muških" spermatozoida i sporijem onih "ženskih". Kiselost vagine ugrožava začeće dečaka, pa oni koji žele da beba bude muško treba da koriste i poze koje omogućavaju duboku penetraciju u doba ovulacije, a oni koji žele devojčicu treba da upražnjavaju misionarsku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija