• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: lovesensa.rs/informer.rs

21.09.2015

15:46

PRAH ZA SVE!! Vreme je da kupite sodu bikarbonu!

Ljubav

PRAH ZA SVE!! Vreme je da kupite sodu bikarbonu!

Podeli vest

Osim što se u domaćinstvu i industriji koristi kao prehrambeni aditiv, soda bikarbona ima mnogo više namena kada je u pitanju higijena i nega. Evo šta sve može sa njom

Piling

Ukoliko pomešate sodu bikarbonu sa vodom (3:1) dobićete odličnu smesu za piling lica, laktova i peta. Ona će ukloniti sve mrtve ćelije epidermisa i koža će izgledati sjajno.

Za higijenu lica

Zbog svoje zrnaste teksture, soda će istovremeno odlično ukloniti svu šminku i mrtve slojeve epidermisa, pa će vam koža biti čista i glatka

Tretman akni

Kao alkalna supstanca, soda deluje baktericidno na kiseli sadržaj u koži koje prouzrokuje stvaranje akni. Za tretman akni, pokvasite lice i ruke, zatim napravite pastu od sode bikarbone i vode na dlanu i nežno masirajte lice, ne duže od minut. Tretman završite ispiranjem lica hladnom vodom.

Za blistav osmeh

Ako pri svakom pranju zuba na pastu za zube dodamo malo sode, zubi će biti belji i sjajniji. Potrebno je paziti da ne koristimo previše sode, kako bismo izbegli oštećenje gleđi. Najpametnije je jednom nedeljno prati zube sodom.

Dubinsko pranje kose

Dodajte sodu bikarbonu u šampon prilikom pranja kose. Ona će ukloniti sve naslage koje su se nataložile na vlasi i omogućiti koži da diše.

Omekšava zanoktice

Pomešajte sodu sa vodom, nanesite na zanoktice i nokte i masirajte. Isprati dobro.

Neželjene bradavice

Stručnjaci tvrde da soda bikarbona u smesi sa limunovim sokom može ukloniti neželjene bradavice. Pastu sa sodom i vodom naneti na mesto koje tretiramo. Ostaviti da se osuši i isprati vodom.

Kupka za stopala

Napravite kupku od mlake vode sa dve male kašičice sode bikarbone i kašičicom morske soli. Potopite noge u ovu kupku oko dvadeset minuta. Soda će ukloniti sve nečistoće sa stopala i noktiju. Za omekšavanje peta, delotvoran je i piling sodom.

Kupka za celo telo

Dovoljno je dodati oko pola šoljice soda bikarbone u kupku, da koža bude čista i glatka, jer soda deluje kao piling i uklanja nečistoće. Potrebno je samo dobro isprati, kako koža ne bi ostala iziritirana.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija