• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2015

17:10

NA LICU SE ČITA ZDRAVLJE Kako da tumačite poruke koje vam šalje telo?

Ljubav

NA LICU SE ČITA ZDRAVLJE Kako da tumačite poruke koje vam šalje telo?

Podeli vest

Mnogi su i danas skloni da na osnovu izgleda lica, sitnih promena ili pak uočljivih znakova na koži analiziraju stanje svog organizma. Mapiranje lica je drevna istočnjačka veština koja se nekad koristila u otkrivanju bolesti i lečenju. Linije i bore na licu, boja kože, pa čak i zubi odražavaju stanje unutrašnjih organa. Pogledajte u ogledalo!

Koža


Žuta boja: Kada koža ili beonjače poprime žutu boju, moguće je da je reč o neželjenim dejstvima lekova, uglavnom onih za dijabetes ili visok pritisak.

Duboke bore mogu biti znak osteoporoze, tamni krugovi ispod očiju upućuju na problem s bubrezima, a crvenilo na vrhu nosa na srčane tegobe

Bore: Duboke bore mogu biti znak osteoporoze. Naučnici veruju da je kolagen taj koji otkriva osteoporozu kroz bore, jer učestvuje u izgradnji i kostiju i kože.
Kesice ili tamni krugovi ispod očiju: Ukazuju na zadržavanje vode u organizmu i moguće probleme sa bubrezima. Tamni krugovi mogu biti znak slabe cirkulacije.


Kosa


Proređena kosa: Kod žena je to uglavnom znak ubrzanog rada štitaste žlezde, iako nisu poznati svi uzroci gubitka kose. Ono što se zna jeste da žene mogu ostati bez kose usled nedostatka gvožđa, jer ono sadrži feritin, koji igra važnu ulogu u proizvodnji ćelija zaduženih za rast kose.

LEGLO BAKTERIJA Ovo je najprljaviji deo našeg tela!


Dlake na licu: Svaka dvadeseta žena pati od sindroma policističnih jajnika, čiji su najčešći simptomi pojačana maljavost na licu i akne. Takođe, dlake na licu mogu ukazivati na skoru menopauzu.
Opadanje obrva: Gubitak obrva je klasičan znak usporenog rada štitaste žlezde, odnosno nedovoljne proizvodnje hormona tiroksina, koji je najvažniji za proizvodnju folikula dlake.

Obrazi


Crvenilo: Dok je crvenilo lica često znak zapaljenja kože, može da ukaže i na Kušingov sindrom, tj. preveliki nivo hormona kortizola. Ovaj hormon izaziva oticanje krvnih sudova, što se najpre manifestuje na najosetljivijem delu lica - obrazima.
Tamni obrazi: Ova manifestacija na obrazima ukazuje na nizak nivo kiseonika u krvi, što može biti izazvano povišenim plućnim pritiskom, gde je pritisak povećan u arterijama, koje snabdevaju pluća kiseonikom.

Nos


Veliki nos: Ako imate veći nos, manje ste podložni bakterijama i parazitima. To je zato što duži nosevi imaju i duže dlake, koje štite od infekcija.
Crvenilo na vrhu nosa: Kao i kod akni u ovom predelu, crveni vrh nosa može ukazivati na srčane probleme.

Usta


Kratki zubi: Ova pojava je uglavnom rezultat preteranog izlivanja želudačne kiseline, odnosno čestog podrigivanja. Osobe sa ovim karakteristikama trebalo bi da obrate pažnju na funkcionisanje organa za varenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija