• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.10.2015

11:43

NIŠTA KAO ŠIPAK Čaj koji leči sve zdravstvene probleme!

Ljubav

NIŠTA KAO ŠIPAK Čaj koji leči sve zdravstvene probleme!

Podeli vest

U prodavnicama možete da pronađete razne čajeve i zbog velikog izbora zaboravljate na one stare domaće i proverene

Jedan od njih je dobri stari čaj od šipka, koji krije velike blagodeti za vaše zdravlje. To je jedan od najukusnijih biljnih čajeva što se koristi za ublažavanje raznih zdravstvenih tegoba.

1. Jača imunitet

Izvor je vitamina C i likopena, moćnog antioksidansa koji pomaže kod borbe s holesterolom. Zbog velike količine vitamina C preporučuje se tokom prehlade i gripa jer jača imunitet.

Dobar i za grlo

Ako imate problem sa suvim kašljem, stručnjaci preporučuju da obavezno pijete čaj od šipka. Da biste napravili ovaj prirodni lek, potrebno je da kašiku usitnjenog ploda sušenog šipka prelijete sa dva decilitra ključale vode. Poklopite čaj i ostavite da odstoji 15 minuta, zatim ga procedite, zasladite medom i popijte.

2. Snižava krvni pritisak
Istraživanja su pokazala da čaj od šipka utiče na hipertenziju. Kod onih ispitanika koji su pili po tri šolje dnevno ovog napitka primećeno je znatno snižavanje krvnog pritiska.

3. Ublažava upale
Čaj od šipka sjajan je dodatak kod lečenja bolesti poput osteoartritisa. Ublažava bolove i ukočenost, olakšava pokretljivost, a stručnjaci kažu da pomaže i u obnavljanju hrskavice.

4. Leči stomačne tegobe
Koristi se za čitav niz problema poput grčeva, manjka želudačne kiseline, iritacije i čireva na želucu. Ublažava i probavne smetnje, pa se preporučuje osobama koje imaju problem sa dijarejom ili opstipacijom.

5. Poboljšava rad jetre i žuči
Blagotvorno deluje kod problema sa kamenjem i peskom u žučnim kanalima. Koristi se za detoksikaciju jetre, ali i kod upalnih procesa bubrega i mokraćne bešike.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija