• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Klix.ba

01.11.2015

13:49

ŽELITE DA SMRŠATE? Smanjite ugljene hidrate, a ne masti!

Ljubav

ŽELITE DA SMRŠATE? Smanjite ugljene hidrate, a ne masti!

Podeli vest

Ukoliko želite da izgubite suvišne kilograme, pažljivi odabir obroka trebalo bi da vam bude važniji od vremena koje provedete u teretani, budući da je pravilna ishrana osnova svake dobre promene u organizmu

Nova studija sprovedena na Harvardu ukazuje da bi pritom trebalo da smanjite unos ugljenih hidrata, umesto masnoća, kako se do nedavno verovalo. 

PREGLEDAJTE DESNU RUKU Mladeži otkrivaju mnogo o zdravlju

Studija koja je obuhvatila više od 68.000 pacijenata objavljena je u magazinu PLoS One. Učesnici studije koji su jeli manje ugljenih hidrata izgubili su u proseku tri kilograma više od onih koji su jeli nemasnu hranu. 

Još jedna nedavna studija je pokazala da osobe koje konzumiraju manje od 40 grama ugljenih hidrata dnevno gube u proseku četiri kilograma više od onih koji iz svoje prehrane izbacuju masti. 

Iako se godinama vode polemike oko toga koja je hrana najzdravija, a koja dijeta najuspešnija, brojna najnovija istraživanja podržavaju vraćanje ishrani naših predaka, odnosno jelovniku sačinjenom od svežeg povrća, jaja, čistog mesa (bez mesnih prerađevina kao što su hrenovke, salame, paštete i kobasice), bez šećera i uz dobrih masnoće kao što su maslac (nikako margarin), maslinovo i kokosovo ulje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija