• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mogujatosama.rs/Informer.rs

19.11.2015

19:29

ORGANSKI PUDER Napravite omiljeni kozmetički proizvod na bazi prirodnih sastojaka!

Ljubav

ORGANSKI PUDER Napravite omiljeni kozmetički proizvod na bazi prirodnih sastojaka!

Podeli vest

Većina kupovnih proizvoda za šminkanje sadrži puno agresivnih materija koje pružaju dobar efekat kada je pkrivna moć u pitanju, ali na duže staze štete koži - isušuju je, začepljuju pore, ubrzavaju starenje

Ako ste već na izmaku snaga u potrazi sa savršenim puderom, možda bi trebalo da pokušate da ga napravite same! Pritom, boju možete prilagoditi svom tenu bez puno muke.

Potrebni sastojci:

  • 30 ml bademovog ulja 
  • 30 g šea putera
  • 150 g kakao putera
  • 150 g pčelinjeg voska
  • 1 kapsula vitamina E
  • 150 g cink oksida
  • kakao prah
  • cimet

Priprema: 

U staklnoj ili keramičkoj posudi pomešajte bademovo ulje, šea, kakao puter, pčelinji vosak i vitamin E, pa ih otopite na pari sve vreme mešajući dok se sastojci ne sjedine. Sklonite sa izvora toplote i ostavite da se ohladi. 

Vreme je da dodate cink oksid. 150 g će pružiti 20 SPF faktor zaštite. 

Dodajte prstohvat cimeta, a zatim i kakao prah. Kakao postepeno dodajte jer je to sastojak koji daje boju puderu. Prilagodite količinu svom tenu!

NAPOMENA:

Pola kašike kakao praha će dati svetao puder,
Pola velike i 1 mala kašika će dati srednje taman puder,
Pola velike i 2 male kašika će dati taman puder.

Promešajte kakao sa ostalim sastojcima dok se potpuno ne sjedine, a zatim prespite dobijeni puder u posudu sa poklopcem. Nakon što se ohladi, možete da ga koristite!

VODIČ ZA JESENJU I ZIMSKU NEGU Savršena koža kada je hladno!

PET MAGIČNIH TRIKOVA Uz njih ćete izgledati sveže tokom čitavog dana


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija