• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2015

13:36

ZAMENA ZA ŠEĆER Urma je prirodni zaslađivač a neverovatno je zdrava!

Ljubav

ZAMENA ZA ŠEĆER Urma je prirodni zaslađivač a neverovatno je zdrava!

Podeli vest

Veštački zaslađivači koji ne sadrže kalorije su dokazano nezdravi i u najmanju ruku mogu da vam izazovu napad gladi. Obični šećeri su, s druge strane, još opasniji i nema organa u telu na koji ne deluju negativno

Zato je rešenje u konzumiranju namirnica koje su prirodno slatke, a pritom donose i brojne koristi organizmu. Jedna od takvih namirnica su urme.
 

Prepune zdravih ugljenih hidrata, vitamina B6 i minerala poput magnezijuma, kalijuma i mangana, urme su idealna zamena za običan šećer ili veštačke zaslađivače. Upravo zato se sve više onih koji se hrane zdravo, organski ili presno okreću upravo ovoj namirnici kada im se jede nešto slatko.

Međutim, urme nisu baš po svačijem ukusu. Ima onih koji ih obožavaju, ali nije mali broj ni ljudi koji jednostavn ne vole njihov ukus. Zato je dobro znati kako urme mogu da se vešto sakriju, tako da od ukusa ostane samo ona lepa slatkoća.

Najzahvalnije su za pravljenje sokova i šejkova sa voćem, pa ako želite da zaslatite vaš šejk jednostavno u blender dodajte jednu urmu - bez koštice, razume se. Takođete možete da napravite i sirup za zaslađivanje tako što ćete preko noći ostaviti urme da se natope vodom, pa ih onda stavite u blender, dodajte još vode i sve dobro sameljite. Ovo može da posluži kao zaslađivač u jelima, ali i kao slastan preliv i dodatak, na primer, palačinkama.

Za one koji ne piju mleko, te prave svoje od badema, najbolja fora za zaslađivanje i davanje posebnog ukusa, pomalo nalik na karamelu, jeste dodavanje urmi. Nema ovde tačnog recepta, te sve kuvarice savetuju da radite po vašem ukusu - dodajte jednu, dve, pa probajte. Ako želite da bde slađe, dodajte još koji komad - ako vam je, pak, preslatko, dodajte još malo vode.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija