• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer Ljubav i zdravlje

01.12.2015

20:03

IDE ZIMA, ČUVAJTE SE ŽENA! Hladnoća čudno utiče na pripadnice lepšeg pola!

Ljubav

IDE ZIMA, ČUVAJTE SE ŽENA! Hladnoća čudno utiče na pripadnice lepšeg pola!

Podeli vest

Snežna sezona čudno utiče na pripadnice lepšeg pola, otkrivaju najnovija istraživanja. Istraživaci sa Univerziteta Indiane navode da zima kod žena izaziva nagle promene raspoloženja i izvesnu dozu agresivnosti

Razlog tome je hormonalni mehanizam koji se kod žena aktivira pod dejstvom tmurnih zimskih dana. Pored toga što će je mnoge žene doživeti kao mizogenu, studija se odlikuje i time što je sprovedena, ne nad ženama, već nad ženkama hrčka.

Kod životinja, koje su držane u tami, primećen je rast melatonina, hormona sna, koji utice na rad nadbubrežnih žlezda, usled čega dolazi do oslobađanja seksualnog steroida poznatog po izazivanju agresivnosti.

Autorka studije Niki Rendon navodi da je istraživanje pomoglo naučnicima "da bolje shvate hormone i društvena ponašanja na polju na kom trenutno dominira rasprava o testosteronu kao regulatoru agresivnosti kod muškaraca".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saša

pre 8 godina

Mozda, na njihovom kontinenu... Hormonalno utice zima, na osobe lepsek pola. Da iskazuju agresivnost, pms, ciklusi, i slicne osobine, kod to tesko brate, rodjeni. Zima kao porucena... Kamin ( Sporet ) made in Smederevo! 10 ccm Metara drva, zimnica, tursija, po koja slava uleti tu! I kada dodjete kuci sa vasom lepsom polovinom. Eto ti prolecne radosti ups! letnje bre!!! Kratak period... Pelene na sve strane. HVALA BOGU, ZDRAVA SMO NACIJA... A, usteda sto se odnosi na ovu temu! Zna se, DRVA ti nisu potrbna... Naj vaznije u celoj prici... Ne ustrucavaj se samo se jasite po kuci, od ljubavi... Nista vam faliti nece. Pitate se. Da, ok to sve a komsiluk... J***s komsiluk... Radi svoj poso! \n

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija