• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2015

11:51

POSTANITE PRAVI DEDA MRAZ! Evo kako da darujete voljene, a da vas ništa ne košta!

Ljubav

POSTANITE PRAVI DEDA MRAZ! Evo kako da darujete voljene, a da vas ništa ne košta!

Podeli vest

Ukoliko niste u povoljnoj finansijskoj situaciji, ne morate da očajavate. Pronašli smo nekoliko sjajnih načina kako da obradujete najbliže originalnim i atraktivnim poklonima, a da pritom vaš budžet mnogo ne trpi. Za izradu većine njih biće vam potrebne samo spretne ruke i malo strpljenja

Ako praznik dočekujete u kućnoj atmosferi s najbližima, Nova godina je vreme slavlja, kićenja jelke, bogate trpeze, ali i darivanja. Nemojte uzalud čekati Deda Mraza nego preuzmite stvar u svoje ruke. Odredite jedan dan za malu kupovinu, budite kreativni i obradujte sebe i svoje voljene poklonom za Novu godinu.

Mnogi smatraju da je ekonomska kriza kumovala nedostatku novogodišnje euforije kakva je vladala nekada, kao i da je kupovanje poklona postalo čist luksuz. Međutim, zaboravlja se da se pokloni daruju iz srca i da vam za njih često ne treba previše finansijskog ulaganja. Mnoga istraživanja pokazala su da ljudi najčešće za Novu godinu kupuju skromne poklone, jer im je važnija emocija koju bude kod najbližih, a ne cena.


Evo nekih predloga kako možete iznenaditi prijatelje, članove porodice ili partnera, a da potrošite minimalno novca.

Informer

Tegla sa porukama

Potrebna vam je ukrasna tegla i 365 papirića (najbolje je da izaberete papiriće u boji). Sve što treba da uradite jeste da na papirićima napišete 365 različitih poruka - mogu biti romantične, ali i lepi citati. Osoba koja dobije ovaj poklon svaki dan bi trebalo da započinje sa novim papirićem, odnosno porukom. Inače, ovaj kolaž možete kupiti i gotov naručivanjem preko interneta ili u knjižari, ali možete izdvojiti i oko dva sata i voljenoj osobi napisati svojeručno šta joj želite ili osećate prema njoj.

ZIMSKA ČAROLIJA Evo šta se dešava širom planete dok Deda Mraz sprema sanke i čita naša pisma!

Informer

(FOTO) VATROMET ŠIROM PLANETE Ovo su najpopularnija mesta za doček Nove godine!

Pesma

Potreban vam je samo papir u boji, hemijska olovka i malo inspiracije. Ukoliko pismo pišete roditeljima ili voljenoj osobi, sigurno ćete znati kako da pokažete svoje emocije. Nije važno da li se stihovi rimuju kao kod Bajage ili pišete pesmu u prozi, važno je da napišete šta mislite i šta osećate. Papir sa napisanom pesmom možete uviti i zavezati nekom lepom mašnicom. Čak možete i da ga naprskate nekim nežnim parfemom, samo vodite računa da ne umrljate napisano.

Informer

Slika u ramu ili album

Teško da postoje osobe koje nemaju zajedničku fotografiju sa porodicom, prijateljem ili svojom lepšom polovinom. Zašto ne biste blisku osobu iznenadili tako što ćete fotografiju na kojoj zajednički delite trenutak za sećanje uramiti u lep, ručno rađeni ram. Jeste staromodno, ali takođe lepo i romantično. Možete i sumirati godinu za vama tako što ćete najdraže fotografije složiti u novi foto-album. Sigurni smo da će svako ko dobije takav poklon biti srećan što će drage fotke moći zaista da vidi i opipa, a ne da ih vrti po telefonu ili kompjuteru.

Informer

Čokoladno jaje

Verovatno niste znali da i u kinder jajetu možete da sakrijete ono što odlučite da poklonite dragoj osobi. Potrebno vam je samo kinder jaje i vešte ruke. Dakle, treba pažljivo da odmotate čokoladno jaje i rastavite strane tako da ne puknu. Izvadite igračku i umesto nje stavite šta želite. To može biti neka poruka na papiru, spisak želja za narednu godinu, ali i draga sitnica. Nakon stavljanja poklona lagano spojte čokoladne strane i zamotajte jaje papirom koje je bilo na njemu tako da se ne primeti.

Informer

Aplikacija u mobilnom telefonu

Ovo je odlična, ali pomalo škakljiva ideja. Treba da se dokopate mobilnog telefona voljene osobe kada ona nije tu i da joj na telefon instalirate jednu od originalnih poklon-aplikacija. Jedna od najpopularnijih je ljubavna aplikacija "Lovesms", pa kad osoba koju želite da impresionirate uzme sledeći put telefon u ruke i vidi aplikaciju, izaći će joj mnoštvo ljubavnih poruka i citata.

Informer

Viseći baloni i slatkiši

Za ovo iznenađenje potrebni su vam baloni, bombone i konac. Naduvajte balone i na njih zavežite po jednu bombonu za konac. Zatim uzmite balon i protrljajte o kosu da ga naelektrišete i lagano prislonite uza zid iznad kreveta. Balon će ostati na zidu, a bombone će visiti nad krevetom. Nemojte kačiti čokoladu, bombonjeru ili neki teži slatkiš jer u suprotnom neće ostati prilepljen za zid.

POTRESNO! NOVOGODIŠNJA ŽELJA FILMSKE LEGENDE: Da mi je samo da ponovo zagrlim sina!

Poklon se bira srcem

 

 

 

 

Sanja Marinković: Volim da kupujem poklone i da iznenađujem drage ljude. Uglavnom kupujem poklone za decu, i to najviše igračke. Moj brat ima sinove tako da jedva čekam da svog sina i bratance obradujem. Inače, moj sin slavi rođendan za Svetog Nikolu, tako da on već od 19. decembra dobija poklone i paketiće. Ove godine mi je rekao da novogodišnji poklon želi sam da izabere kada odemo na skijanje. Takođe, volim da iznenađujem i svoje roditelje. Njima ću doneti poklon sa zimovanja, ali tek posle praznika, pošto neću biti u Srbiji.

Bora Đorđević: Obično kupujem sitnice. Nije bitno da poklon bude skup, već da odgovara kome je namenjen i da mu izmami osmeh. Ne postoje pravila šta kupujem, zavisi od trenutka, ali i od osobe kojoj je poklon namenjen. Recimo, magnet za frižider je dovoljan da nekome staviš do znanja da si mislio na njega, to je znak pažnje. Može da se desi da nekome čovek kupi preskup poklon i da osoba koja poklon prima nije zadovoljna i srećna. Nema pravila. Srcem se bira.

Nevena Božović: Obično kupujem sitnice i praktične poklone. Nekada je to parfem, nekada neka igračkica koja ostaje kao uspomena... Pošto kupujem najbližima i ljudima koje volim, unapred znam i šta oni vole, pa se ne dešava da omašim. Bila sam u Americi, a pošto sam se nedavno vratila, ja sam poklon mojoj porodici, iako se nisam vratila praznih ruku. Ljudima koji su meni bliski nisu važne skupe i markirane stvari, već pažnja, da znaju da sam mislila na njih.

Nataša Miljković: Još uvek nisam smislila šta ću ove godine pokloniti najbližima. Uglavnom se vodim time da kupujem šta kome treba. Pošto su u pitanju moji voljeni, upućena sam šta kome nedostaje. Sa kumom Majom odem u prodavnicu i ja joj kažem šta želim, kao i ona meni. Svaka uzme onoj drugoj ono što je poželela, pa kada platimo razmenimo poklone, i to je super.

Ana Sević:  Obožavam novogodišnju čaroliju i sve vezano za nju. Svake godine se trudim da najbližima kupim nešto što im je potrebno, ali i neki originalan poklončić. U zavisnosti od toga kakva je dekoracija jelke, tako i upakujem poklone, volim da sve bude slatko i novogodišnje. Uglavnom sam nestrpljiva, pa moji najbliži poklone uvek dobiju ranije. Neću vam otkriti šta će ko dobiti jer onda to njima neće biti iznenađenje.

 

 

Citati o poklonima


"Poklonu se ne gleda u oči, ali sam poklon gleda u oči"

"Dobrota u rečima stvara poverenje. Dobrota u mislima stvara dubinu. Dobrota u davanju stvara ljubav"

"Poklon nije sadržan u usluzi ili poklonu, već u nameri onoga ko čini ili poklanja"


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija