• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kiwi.hr

28.12.2015

11:35

MED I CIMET Kombinacija koja leči mnoge bolesti!

Ljubav

MED I CIMET Kombinacija koja leči mnoge bolesti!

Podeli vest

Cimet i med se s pravom nalaze pri vrhu liste najzdravijih namirnica. Evo koje zdravstvene probleme može da reši ova lekovita kombinacija

Artritis

U šolji tople vode pomešajte 2 kašičice meda i 1 kašičicu cimeta. Dobijenu tečnost pijte ​​ujutro i uveče. Njena redovna konzumacija može smanjiti bolove uzrokovane hroničnim artritisom.

Akne

Pomešajte 3 kašike meda i 1 čajnu kašičicu cimeta u prahu. Dobijenu smesu nanesite pravo na akne. Za najbolje rezultate, to učinite pre spavanja i ujutru isperite toplom vodom. Ponavljajte postupak 2 nedelje, a rezultate ćete primetiti već nakon par dana.

Želudačni problemi i nadutost

Med i cimet u kombinaciji su pogodni za otklanjanje želudačnih problema. Smesu redovno konzumirajte kako bi smanjili bolove ali i nadutost. Med i cimet pre jela, smanjuju kiselinu i pomažu da ubrzate probavu.

Kožne infekcije

Med i cimet leče probleme s kožom kao što su lišajevi i ekcemi. Smesu cimeta i meda nanesite na kožu gde je došlo do infekcije. Ostavite da deluje oko pola sata, a zatim uklonite mlakom vodom.

NAJVEĆI MITOVI O MEDU Da li se jede metalnom kaširom i koliko masnoće sadrži?

Holesterol

Dve kašike meda i tri kašičice cimeta pomešane s 4,5 dcl čaja mogu smanjiti holesterol za 10% u roku od 2 sata.

Bolesti srca

Pomešajte med i cimet, pa ostavite u teglu. Konzumirajte namazano na hleb kao ukusan i zdrav doručak. Osim što je odličan izbor za doručak, smanjuje nivo holesterola i sprečava pojavu srčanog udara.

Imunološki sistem

Redovno uživanje u medu i cimetu jača imunološki sistem i štiti telo od bakterija i virusa. Konzumirajte 3 dana po jednu kašičicu meda sa čajnom kašičicom cimeta ako imate prehladu. Na taj ćete način ublažiti simptome prehlade.

RIZNICA ZDRAVLJA Isprobajte dva domaća napitka protiv gripa i prehlade!

Zubobolja

Pomešajte 1 kašičicu cimeta i 2 kašike meda, pa dobijenu mešavinu stavite na bolni zub. Postupak možete ponavljati tri puta dnevno.

Mršavljenje

Svako jutro, 30 minuta pre doručka, popijte čašu vode s kašičicom meda i pola kašičice cimeta u prahu. To će podstaći probavu i time dovesti do mršavljenja.

Umor

U čaši vode pomešajte pola kašike meda i jednu kašičicu cimeta. Popijte u popodnevnim satima kada osetite umor. Na taj ćete način povratiti energiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija