• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kiwi.hr

28.12.2015

11:35

MED I CIMET Kombinacija koja leči mnoge bolesti!

Ljubav

MED I CIMET Kombinacija koja leči mnoge bolesti!

Podeli vest

Cimet i med se s pravom nalaze pri vrhu liste najzdravijih namirnica. Evo koje zdravstvene probleme može da reši ova lekovita kombinacija

Artritis

U šolji tople vode pomešajte 2 kašičice meda i 1 kašičicu cimeta. Dobijenu tečnost pijte ​​ujutro i uveče. Njena redovna konzumacija može smanjiti bolove uzrokovane hroničnim artritisom.

Akne

Pomešajte 3 kašike meda i 1 čajnu kašičicu cimeta u prahu. Dobijenu smesu nanesite pravo na akne. Za najbolje rezultate, to učinite pre spavanja i ujutru isperite toplom vodom. Ponavljajte postupak 2 nedelje, a rezultate ćete primetiti već nakon par dana.

Želudačni problemi i nadutost

Med i cimet u kombinaciji su pogodni za otklanjanje želudačnih problema. Smesu redovno konzumirajte kako bi smanjili bolove ali i nadutost. Med i cimet pre jela, smanjuju kiselinu i pomažu da ubrzate probavu.

Kožne infekcije

Med i cimet leče probleme s kožom kao što su lišajevi i ekcemi. Smesu cimeta i meda nanesite na kožu gde je došlo do infekcije. Ostavite da deluje oko pola sata, a zatim uklonite mlakom vodom.

NAJVEĆI MITOVI O MEDU Da li se jede metalnom kaširom i koliko masnoće sadrži?

Holesterol

Dve kašike meda i tri kašičice cimeta pomešane s 4,5 dcl čaja mogu smanjiti holesterol za 10% u roku od 2 sata.

Bolesti srca

Pomešajte med i cimet, pa ostavite u teglu. Konzumirajte namazano na hleb kao ukusan i zdrav doručak. Osim što je odličan izbor za doručak, smanjuje nivo holesterola i sprečava pojavu srčanog udara.

Imunološki sistem

Redovno uživanje u medu i cimetu jača imunološki sistem i štiti telo od bakterija i virusa. Konzumirajte 3 dana po jednu kašičicu meda sa čajnom kašičicom cimeta ako imate prehladu. Na taj ćete način ublažiti simptome prehlade.

RIZNICA ZDRAVLJA Isprobajte dva domaća napitka protiv gripa i prehlade!

Zubobolja

Pomešajte 1 kašičicu cimeta i 2 kašike meda, pa dobijenu mešavinu stavite na bolni zub. Postupak možete ponavljati tri puta dnevno.

Mršavljenje

Svako jutro, 30 minuta pre doručka, popijte čašu vode s kašičicom meda i pola kašičice cimeta u prahu. To će podstaći probavu i time dovesti do mršavljenja.

Umor

U čaši vode pomešajte pola kašike meda i jednu kašičicu cimeta. Popijte u popodnevnim satima kada osetite umor. Na taj ćete način povratiti energiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija