• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.rs

02.01.2016

10:13

EKSPERT ZA VEZE otkriva zašto srećni parovi varaju i ne vrti se sve oko seksa!

Ljubav

EKSPERT ZA VEZE otkriva zašto srećni parovi varaju i ne vrti se sve oko seksa!

Podeli vest

Ester Perel je čuveni stručnjak na polju muško-ženskih odnosa i veza. Proteklih 10 godina ona je širom sveta radila sa parovima čiji je odnos, prema njenim rečima, bio razbijen na sitne deliće zbog preljube

Ekspert za veze otkriva zašto srećni parovi varaju jedni druge - i ne vrti se sve oko seksa

Ester Perel je čuveni stručnjak na polju muško-ženskih odnosa i veza. Proteklih 10 godina ona je širom sveta radila sa parovima čiji je odnos, prema njenim rečima, bio razbijen na sitne deliće zbog preljube.


NAUČNICI OBJAŠNJAVAJU Kako da konačno prebolite raskid?
 

Reč preljuba ili neverstvo, kaže Perel, mogu da znače toliko različitih stvari. 

 - Ta definicija stalno mora da se nadgrađuje. Seksualne poruke, gledanje pornića, tajna aktivnost na aplikacijama za upoznavanje. Kako ne postoji konsenzus oko toga šta treba da uđe u definiciju preljube, procene variraju veoma, od 26 do 75 odsto - smatra Perelova. 

Ona misli da se prevara ne vrti samo oko seksa. 

KAD GA UGURAM DUBOKO OSEĆAM ZADOVOLJSTVO: Majka zna moju mračnu tajnu

 - Suprotno od onoga što možda mislite, prevare se ne tiču toliko seksa koliko želje. Želje za pažnjom, želje da se osećate posebnim, želje da se osećate važnim. Sama struktura prevare - činjenica da nikad ne možete da imate svog ljubavnika - tera vas da ga želite još više - tvrdi Perelova. 

Ona kaže da se razlozi zbog kojih ljudi varaju danas razlikuju od onih u prošlosti. 

 - Nikad ovako nismo bili skloni lutanju, i to ne zato što danas imamo neke nove želje, već što živimo u eri u kojoj osećamo da je naše pravo da pokušavamo da te želje ostvarimo. Zato što živimo u kuluturi u kojoj mislimo da zaslužujemo da budemo srećni - kaže Perelova. 

Ova ekspertkinja za veze dodaje da kad supružnik prevari svog partnera, to je do osobe koja vara, a ne onoga ko je prevaren. 

 - Kad tražimo pogled neke druge osobe, ne okrećemo se nužno samo od našeg partnera nego i od osobe kakva smo postali. I nije toliko stvar u tome da tražimo drugu osobu koliko tražimo drugog sebe - zaključak je Perelove.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija