• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nezavisne.com/Informer.rs

19.01.2016

14:46

ELIKSIR! Pušači, ako već ne možete da ostavite cigarete očistite svoja pluća!

Ljubav

ELIKSIR! Pušači, ako već ne možete da ostavite cigarete očistite svoja pluća!

Podeli vest

Ukoliko ste pušač, tipičan pušački kašalj je verovatno nešto sa čim ste se već suočili. To nije jedina negativna posledica pušenja. Ima ih mnogo i sa njima ste verovatno već upoznati, ali ne možete da ostavite cigarete? Šta možete da uradite da umanjite loše efekte po zdravlje? Za početak pročitajte ovaj tekst

Kao i uvek, bolje je sprečiti nego lečiti, ali ukoliko to ne možete da uradite, pobrinite se da očistite pluća od katrana i toksina. Jedan od načina mogao bi biti da u svoju ishranu uvedete namirnice koje mogu imati takvo dejstvo. To su:

ĐUMBIR - Ovaj začin ima sposobnost da ukloni sluz iz pluća. To je samo jedna od mnogobrojnih lekovitih strana đumbira, a poznato je da pomaže uklanjanje toksina iz respirotarnih organa.

CRNI LUK - Dokazano je da luk pomaže smanjenje respirstornih infekcija.

KURKUMA - Smatra se jedni od najzdravijih začina. Kurkuma sadrži omega 3 masne kiseline, vitamine i minerale koji pomažu u borbi protiv virusa i prehlade.

OPREZ PUŠAČI! Ukoliko primetite ovaj simptom to znači da vam pluća propadaju!

Ovim namirnicama možete se poslužiti i da pripremite eliksir koji izbacuje katran i toksine iz pluća. Pored luka, đumbira i kurkume, potrebni su vam med i voda.

Potrebno je: Jedan kilogram crnog luka, jedan manji koren đumbira, litar vode, 400 grama meda, malo kurkume.

Priprema: Stavite vodu u šerpu na ringlu i dodajte med. Kada proključa, dodajte sitno seckani crni luk i koren đumbira. Ostavite da ključa, pa dodajte kurkumu. Smanjite temperaturu na kojoj se kuva, ostavite da se kuva i držite na ringli sve dok se tečnost ne smanji za pola. Procedite tečnost i ostavite u tegli da se ohladi. Eliksir držite u frižideru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija