• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2016

18:39

IMA LEKA I U PRIRODI Rešite se urinarnih infekcija

Ljubav

IMA LEKA I U PRIRODI Rešite se urinarnih infekcija

Podeli vest

Urinarne infekcije znaju da budu dosadne i uporne. Zahtevaju lečenje antibioticima. Naravno, uz terapiju koju vam je propisao vaš lekar, postoji i pomoć prijatelja - priroda! I to u vidu čajeva

Čaj od peršuna

Peršun je biljka koju svi imamo u kuhinji. Leti i zimi. Osim savršenog ukusa koji daje jelima, čaj od peršuna je odličan za čišćenje organizma i izbacivanje viška tečnosti. Uz to, sjajan je „lek“ protiv urinarnih infekcija.

Priprema: Do dve kašičice svežeg lišća, može i suvog ako nemate svež, ili korena peršuna stavite u šolju vrele vode i ostavite da odstoji deset minuta. Procedite i popijte dok je čaj još topao. Pijte tri šolje dnevno, i to posle jela.

Uvin čaj

Najpoznatiji čaj protiv urinarnih infekcija je uvin. Njeni zeleni, kožasti listići imaju antibakterijsko dejstvo, odnosno uništavaju bakterije. Bitno je, kako savetuju farmaceuti, da se pije uz sodu-bikarbonu jer deluje u alkalnoj sredini. Dovoljno je da pre ispijanja čaja popijete rastvor sode-bikarbone.

Priprema: Preko supene kašike suvog lišća uve prelijte 250 mililitara ključale vode, ostavite da stoji 15 minuta, procedite i popijte bez šećera. Sveže pripremljen čaj pijte tri puta dnevno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija