• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sensa/Informer.rs

23.01.2016

14:35

DA LI STE U TOKSIČNOJ VEZI? Šest znakova je odaje!

Ljubav

DA LI STE U TOKSIČNOJ VEZI? Šest znakova je odaje!

Podeli vest

Ako se uglavnom fokusirate na negativne stvari i konstantno naglašavate ono što vam smeta, možda je vreme da nešto promenite, kaže psiholog En Brenan Male

Evo šest ratzlika između dobrih i loših veza: 

1. Izvinjenja

Dobra veza: Vi i vaš partner možete otvoreno jedno drugom da kažete šta ne valja, priznate greške i nastavite dalje.

Loša veza: Izvinjenje je retkost i teško se izgovara naglas. Neki ljudi imaju problem s izvinjenjima jer mogu da stvore osećaj ranjivosti, kaže psiholog En Brenan Malek. Ona objašnjava da čak i kad se to desi, brižljiv partner će pre progutati knedlu i reći da mu je žao nego da nastavi da vas povređuje.

(VIDEO) IZNENAĐENJE! Muž Kristine Bekvalac je neviđeni car!

2. Šta se ceni

Dobra veza: Uglavnom se fokusirate na pozitivne stvari, možda nekad spomenete neke stvari koje biste voleli da se poprave.

Loša veza: Uglavnom se fokusirate na negativne stvari i konstantno naglašavate ono što vam smeta. U srećnim vezama pažnja je uvek usmerena ka onome što je dobro. Ako ste uvek frustrirani zbog stvari koje su loše, možda je vreme da nešto promenite.

(HOT VIDEO) IZAĐI, PI*KO!!! Au, kako se ona samo razbesnela!

3. Tišina

Dobra veza: Nema mnogo tihih trenutaka ili nezrelih svađa. Sve se rešava efikasnom komunikacijom.

Loša veza: Konstantno ignorišete jedno drugo, cepidlačite i držite jedno drugo na tankom ledu. Osoba koju partner tretira na ovakav način nikad ne zna na čemu je, pa čak ni da li je partner još uvek zainteresovan za nju, kaže Malekova. Ovo naročito može da bude pogubno za nečije samopouzdanje, ako potraje.

Shutterstock

Dobra veza: Verujete da će vaš partner završiti sve što je obećao.

Loša veza: Niste sigurni da li će održati obećanje. U toksičnim vezama uvek je prisutna anksioznost i nepoverenje. Ne možete da verujete partneru na reč, a to je loše.

(HIT VIDEO) ODBIO SEKS sa njom, a ona ga PREMLATILA!

5. Izlivi besa

Dobra veza: Svađe nisu učestale, a ogromni izlivi besa još su ređi.

Loša veza: Zatureni ključevi od kola izazivaju Treći svetski rat. Ljudima je teško da prepoznaju da imati drugačije mišljenje ne znači da je neko u pravu ili ne, kaže Malekova. U toksičnim vezama poprilično je prisutna kritika.

(FOTO) CECIN DEČKO OBJAVIO HIT FOTKU! Evo kako izgleda kada ga ona ljubi!

6. Razgovor

Dobra veza: Možete da iskažete svoje mišljenje i da razmenite stavove.

Loša veza: Sve držite duboko potisnuto u sebi. Strah da biste mogli da iznervirate partnera je suptilan znak da nešto nije u redu. Vaš partner je vaša druga polovina, i ne bi trebalo da se plašite da mu kažete kako se osećate. O čemu razmišljate? Da li ste u zdravoj ili toksičnoj vezi?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija