• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.01.2016

08:19

A KAKO SU VAŠI "PLIVAČI"? Evo kako da na lak način poboljšate spermogram!

Ljubav

A KAKO SU VAŠI "PLIVAČI"? Evo kako da na lak način poboljšate spermogram!

Podeli vest

Neplodnost je postala sve češća tema u medijima, ali u većini slučajeva uglavnom se govori o nemogućnosti žene da ostane u drugom stanju. Mnogo manje pažnje se obraća na muški sterilitet i usled čega on nastaje. Ukoliko planirate da postanete otac, evo praktičnih saveta koji će vam pomoći da svoj plan što pre sprovedete u delo i da ubrzo dobijete zdravog i pravog potomka

Ukoliko muškarac ima hlamidiju, ureaplazmu, bakterije u nalazu spermokulture, varikočelu (proširenu venu koja dovodi veće količine krvi u predeo testisa, zagreva ih i tako ubija spermatozoide) - prvo te probleme treba rešiti, naravno na način na koji lekar odredi (antibiotici, operacija varikočele i sl.)...

Prestanite sa konzumiranjem cigareta, kafe i alkohola.

Slip gaćice ili bilo koji uži veš odmah zameniti širim (npr. boksericama).

 Predeo testisa nemojte da zagrevate. Visoka temperatura ubija spermatozoide (za njih je optimalna temperatura 33 stepena), te se zato preporučuje tuširanje tog dela tela samo sa mlakom vodom (nikako ne vrelom), nošenje šire garderobe (uzane farmerke zameniti širom trenerkom i sl.), spavanje bez veša...

Klonite se stresnih situacija.

Izbegavati sredine sa povećanom koncentracijom zračenja i otrova (npr. oni koji rade u štamparijama gde udišu čestice olova i slično treba da promene posao; oni koji više sati dnevno koriste laptop ne smeju da ga drže u krilu.

Izbegavati duge i forsirane vožnje sportskih bicikala. Problem je pre svega u sportskom sicu bicikla (tzv. banani), jer prilikom vožnje težina tela pritiska predeo testisa, što nije dobro pošto često dolazi do jačih udaraca u taj predeo.

Tanjug/AP

Spermogram radite na tri meseca jer spermatogeneza traje 72 dana. Ne radite spermogram ukoliko ste pre toga bili prehlađeni, gripozni, sa visokom temperaturom i groznicom. Nalaz usled navedenog može biti znatno lošiji nego inače.

Nikako ne verovati slepo samo jednom doktoru (urologu). Uvek potražite mišljenje sa više strana. Izbegavati hormonske lekove i injekcije. Mogu da pomognu, ali često znaju i da odmognu i skroz pokvare ionako loš rezultat.

Odmah početi sa stalnim konzumiranjem vitamina, minerala i aminokiselina (da li u tabletama ili kroz namirnice - izbor je na vama).

Za pravilnu i aktivnu spermatogenezu svakom muškom organizmu treba:
- vitamin E (dnevno 400 i. u.)
- vitamin C (dnevno 1.000 mg)
- selen (dnevno 100 mcg)
- cink (dnevno 50 mg)
- kompleks B vitamina sa folnom kiselinom (4 tablete Pentovita dnevno)
- L-karnitin (2 g dnevno)
- acetil-L-karnitin (1 g dnevno)
- L-arginin (4 g dnevno)
Navedenih vitamina, minerala i aminokiselina ima umiksovanih u raznim gotovim inostranim preparatima (npr. Spermamax, Proxeed i sl.), ali su oni poprilično skupi.

SRBIJI FALE BEBE! 400 hiljada parova ima problem sa začećem!

ŠOKANTNO Godišnje u Srbiji abortira 1.000 devojčica!

20 cm NIJE PROSEK! Razotkriveni mitovi o PENISU!

Pomoć iz prirode

Da biste povećali svoju potenciju i kvalitet spermatozoida, možete konzumirati rogač, kikiriki, seme susama, soju potočarku, badem, luk, bob i sočivo. Od prirodnih preparata za ovaj problem takođe pomažu:
- aloja vera (jača imunitet)
- koenzim Q10 (prirodni sastojak ćelija, kog u organizmu posle 30. godine sve manje ima)
- ginko (povećava prokrvljenost i poboljšava moždane aktivnosti)
- azijski žen-šen (deluje kao afrodizijak, povećava potenciju i pospešuje spermatogenezu)
- čaj od lista maline (1 kašika lista maline se prelije sa 1/2 litra vrele vode, ostavi da odstoji 15-20 minuta i pije u toku dana umesto vode)
- đumbir (može se upotrebljavati kao začin - umesto bibera ili kao čaj)
- zob (jesti zobene kaše ili piti čaj)
- glina (konzumira se na prelazu godišnjih doba; ne uzimati tablete vitamina dok se pije glina)
- pijte razne mešavine čajeva i biljne tinkture

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija