• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Net.hr/Informer.rs

12.02.2016

15:36

NIKO GA NE JEDE, A LEČI 150 BOLESTI Neverovatna lekovita svojstva!

Ljubav

NIKO GA NE JEDE, A LEČI 150 BOLESTI Neverovatna lekovita svojstva!

Podeli vest

Ovaj začin je poznat širom sveta zahvaljujući višestrukim lekovitim svojstvima. Ako slučajno vidite na etiketi proizvoda broj E100, bez straha. To je prirodna boja kurkumin!

Kurkuma je biljka iz porodice đumbira, Zingiberaceae, koja raste uglavnom u južnoj Aziji. Od njenog korena priprema se začin upečatljive žute boje, koju duguje sastojku kurkuminu.

Lekovita svojstva kurkume

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova. Aktivni lekoviti sastojak u kurkumi se zove kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postupno su se razotkrivala tokom stoleća, a već odavno je potvrđeno da kurkuma deluje snažno protivupalno. Potvrđen je blagotvorni učinak kurkume kod mnogih tegoba, od raka doAlchajmerove bolesti. U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i negujeorganizam.

Kurkuma se koristi za:

- jačanje probave
- obnavljanje crevne flore
- smanjenje nadutosti
- čišćenje jetre i žuči
- normalizaciju menstruacije
- smanjenje upala kod artritisa
- čišćenje krvi
- stimulisanje rada metabolizma
- kožne probleme
- tegobe disajnih puteva
- protiv gljivica i bakterija
- protiv crevnih parazita

OVA MEŠAVINA ZAČINA je na vrhu liste najmoćnijih prirodnih lekova!

Po nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, dijetetskih vlakana i kalijuma.Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da je delotvorna u lečenju artritisa, dermatitisa i ekcema, groznice, infekcija, čira, kamenja u bubregu i žuči.

Lek protiv gripa i prehlade

Ovaj prirodni antibiotik ima snažno protivupalno delovanje, koje osim što jača imunitet, ubija bakterije i uzroke bolesti. Ne izaziva neželjene efekte za vašu probavu i crevnu mikrofloru, pa je u potpunosti siguran za upotrebu.

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava. Konzumacijom meda i kurkume poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crevima.

DA BUDETE ZDRAVI! Ova tri začina danas ne smete da preskočite!

Sastojci: 100 g meda, 1 kašika kurkume u prahu.

Pomešajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i sipajte ih u čistu teglu. Čim primetite prve simptome prehlade ili gripa, lek uzimajte na sledeći način:

Prvi dan: uzmite pola kašičice leka svakih sat vremena.
Drugi dan: uzmite pola kašičice svaka dva sata.
Treći dan: uzmite pola kašičice tri puta dnevno.

Poželjno je da lek ne gutate odmah, nego ga ostavite u ustima, dok se ne otopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog leka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mleko ili čaj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milija suzovic

pre 8 godina

kad se koristi med nesme se uzimati metalnom kašikom.milija suzović

mikan

pre 8 godina

Tako je Milija. Med iz tegle treba uvek vaditi drvenom kašikom a ne metalnom. A drvenih kašika ima da se kupe na svakoj pijaci, hvala bogu. I jesti ga treba drvenom kašikom jer drvo ne oksidiše i potpuno čuva prirodna svojstva meda. Pozdrav.

Misa_Belgrade

pre 8 godina

izvinte, kakve veze ima drvena ili metalna kašika od prohroma kada prohrom uopšte ne reaguje na med. Pa med vam se vrca u posudama od prohroma. Jedino što ovde ima smisla je autugestija da će vam biti bolje ako uzimate drvenu kašiku.

pera

pre 8 godina

A medari ga cuvaju u metalnim-prohromskim buradima isti onaj materijal od koga se prave kasike,sta sad

Pčelar

pre 6 godina

A, ko kaže da je dobro to, što se vrca med u metalnoj vrcaljki, a ne recimo na suncu, toploti i ko kaže da je dobro što se med čuva u metalnim kantama? Ko kaže? Tako se radi, a isto nije dobro, kao i uzimanje meda metalnom kašičicom. Mozda tamo nema izbora, pa ga ne treba primeniti i ovde, gde ga ima.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija