• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/informer.rs

17.02.2016

21:29

REVOLUCIJA U LEČENJU RAKA I srpski lekari se nadaju čudu!

Ljubav

REVOLUCIJA U LEČENJU RAKA I srpski lekari se nadaju čudu!

Podeli vest

Naučnici su na pragu najvećeg otkrića u medicini - leka protiv raka!

Tačnije, pronađena je revolucionarna metoda za lečenje jedne od najtežih malignih bolesti, limfoblastne leukemije, a za to su, kako je objavio britanski “Independent”, zaslužni naučnici iz Centra za istraživanje karcinoma “Fred Hačinson” iz Sijetla. Metoda je još u fazi ispitivanja, ali, kako navodi taj list, njeni rezultati dali su nadu da bi ona uskoro mogla biti u upotrebi.

Revolucionarni detalj u celoj priči je to što 94 odsto učesnika kliničkog istraživanja, nakon ove terapije, nije imalo nijedan od simptoma leukemije. Pacijenti su bili u poslednjim fazama bolesti i lekari su im prognozirali od dva do pet meseci života.

Naučnici su na pragu najvećeg otkrića u medicini - leka protiv raka!

- Ovako nešto nikada pre nije zabeleženo u medicini, iskreno, dobiti ovakve rezultate kod pacijenata kod kojih je bolest toliko odmakla. Ipak, pred nama je dug put do konačnog rešenja - rekao je Stenli Ridel, vođa istraživanja.

Naši stručnjaci oprezno su primili vest iz sveta, ali kažu da su čuli za ovo istraživanje.
Dr Nenad Milanović, načelnik odeljenja hematoonkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, gde se, između ostalog, leči leukemija, kaže za “Alo!” da je sve što je objavljeno tačno.

DERMATOLOZI SRBIJE traže potpunu zabranu upotrebe SOLARIJUMA!

- Da li je ovo istraživanje revolucionarno, znaćemo za pet godina, koliko je neophodno da pacijent preživi bez povratka bolesti ili metastaza. Tada možemo da kažemo da je izlečen. Kada je leukemija u pitanju, čak ni taj period nije siguran. Naravno da rezultati te metode obećavaju. U pitanju je imunoterpija koja je nova u onkologiji. Postoje i druge metode čijim smo rezultatima zatrpani na svetskim kongresima. Bez obzira na sve, to ćemo u Srbiji videti tek za 20 godina - navodi Milanović.

Prof. dr Slobodan Čikarić, naš najpoznatiji onkolog i jedan od bivših direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, takođe je ponovio da je u onkologiji izlečen maligni tumor kada pacijent pet godina nema ponovno vraćanje bolesti.

- Ne može se zato tvrditi da je izlečena limfoblastna leukemija samo zato što su se simptomi povukli kod pacijenata koji su učestvovali u kliničkom istraživanju jer se ne vodi računa o tih pet godina. Naravno da treba prihvatiti rezultate. Interesantno jeste. Koliko je efikasno, to će se videti. Pre deset godina naučnici su počeli da istražuju taj vid lečenja, odnosno biološke lekove. Moramo da sačekamo da dovoljan broj pacijenata u dovoljnom broju klinika dobije takve rezultate - naglasio je on.

PLJUVAČKA OTKRIVA RAK Test koji može da se uradi i kod kuće!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija