• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.ba/informer.rs

21.02.2016

19:04

ŠEST BOLOVA KOJE NE SMETE DA IGNORIŠETE Odmah se javite lekaru!

Ljubav

ŠEST BOLOVA KOJE NE SMETE DA IGNORIŠETE Odmah se javite lekaru!

Podeli vest

Računica je jednostavna, ako osetite ovu vrstu bola odmah se javite doktoru:

1. Iznenadna i jaka glavobolja. Ako ne patite od migrena i retko se susrećete s glavoboljom, nagla i nepodnošljiva bol u glavi mogla bi biti posledica pucanja vene u mozgu i zato se odmah javite doktoru kako biste uklonili sumnju na opasan zdravstveni problem.

RADITE NA RAČUNARU?! Evo kako da sačuvate VID!

2. Bol u grudima koja se širi. Ako se nagli osećaj boli širi prema vašim ramenima, levoj ruci ili vilici, to može biti jedan od znakova srčanog udara.

3. Bol koja počinje u donjem delu leđa i prelazi u noge. Kada je popraćena osećajem slabosti ili oduzetosti u nogama i gubitkom kontrole nad mokrenjem onda upućuje na takozvani sindrom konjskog repa, ozbiljno uklještenje živaca na dnu leđne moždine.

PREPOZNAJTE SIMPTOME STRESA! Tek kada dignete sve četiri u vis oni izbiju na površinu!

4. Konstantno "bockanje" u stopalima. Ovi trnci uz koje dolazi i osećaj utrnulosti spadaju u grupu tihih znakova dijabetesa. Zapravo se radi o oštećenju živaca nastalom zbog visokog nivoa šećera u krvi.

5. Bol u stomaku koja počinje u predelu pupka. Nakon toga širi se prema donjem desnom delu stomaka i znak je upale slepog creva koja se mora rešiti hitnim operativnim zahvatom.

6. Grčevita bol u nogama. Niste se povredili, ali osećate jaku bol u nogama, pogotovo u bedru ili potkolenicama uz koju se pojavljuje crvenilo, otok i bolna mesta su topla na dodir? Postoji mogućnost da imate duboku vensku trombozu i oštećena vam je venska cirkulacija.

Ne masirajte i ne dirajte bolna područja i uputite se kod doktora koji će vas poslati na potrebne preglede.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija