• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav & zdravlje

29.02.2016

17:22

NAMIRNICE KOJE NAS ČINE LEPŠIM: Pojedi voćku i zablistaj!

Ljubav

NAMIRNICE KOJE NAS ČINE LEPŠIM: Pojedi voćku i zablistaj!

Podeli vest

Voće je bogat izvor vlakana i vitamina, osnažuje organizam i čini nas energičnim. Takođe se koristi i u salonima lepote jer ima izuzetno korisne efekte na kožu. Sledi popis voća koje vam može pomoći da uvek imate zdravu i prirodno lepu kožu

Banane
Banane su veoma hranljive za kožu jer sadrže vitamine B i C, a takođe su bogat izvor kalijuma, koji je omekšava, zateže i tonira. Od njih se može napraviti kaša koja se na lice nanosi poput maske.

Jabuke
Jabuke odlično toniraju kožu i zatežu je, a osim toga i stimulišu cirkulaciju na njenoj površini. Imaju i antioksidantna svojstva. Jabukovo sirće je korisno i za kosu i sprečava nastanak peruti.

NAPITAK KOJI POVEĆAVA INTELIGENCIJU Za bistar um i oštar jezik!

Mango
Mango je bogat vitaminima A i C, koji doprinose zatezanju i podmlađivanju kože. On usporava nastanak znakova starenja kože i omekšava je. Kaša od manga se nanosi na lice, koje ostaje meko i sjajno, i pogodna je za sve vrste kože.

Jagode su moćan antioksidans i sprečavaju oštećenja na koži nastala oksidacijom

Pomorandže
Pomorandža je poput limuna izuzetno bogata vitaminom C. Može se koristiti u voćnim maskama, a njena kora se može skupljati i sušiti na suncu, pa se potom pretvoriti u puder i dodavati maskama za lice. Ona čisti i osvežava kožu, a pomorandžin sok se takođe može dodavati u maske za lice i ruke. Trljanje kore po koži doprinosi zdravlju kože i zateže je.

Jagode
Jagode su moćni antioksidansi i sprečavaju oštećenja na koži nastala oksidacijom koja dovode do pojave znakova starosti, poput bora i opuštanja kože. Za izradu maske ih je potrebno izgnječiti i naneti na lice, a potom nakon 20 minuta ukloniti i umiti se mlakom vodom.

NOV NAČIN DA SAKRIJETE TAMNE PODOČNJAKE Jeftin prirodni korektor!

Trešnje
Trešnje sadrže minerale i vitamine koji hrane kožu. Imaju antiupalne efekte i pomažu u zaceljivanju kože i ublažavanju iritacije. One pomažu i u slučajevima oštećenja kože nastalih preteranim izlaganjem UV zracima.

Šipak
Šipak ima odlična svojstva korisna u nezi kože, hidrira je i deluje kao snažan antioksidans. Osim toga, on pomaže koži da zadrži vlagu i podstiče proces obnavljanja ćelija usporavajući nastanak znakova starosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija